Сирија: Убијен руски генерал?

Сиријска опсерваторија за људска права данас је саопштила да је најмање 13 особа погинуло је у сукобима у Сирији, док је једна побуњеничка група објавила да је у околини Дамаска убила руског генерала који је радио као савјетник сиријског министарства одбране. Побуњеничка група која себе назива „Батаљоном соколова за специјалне операције” и „дивизијом Војне команде […]

среда, август 8, 2012 / 11:47

Сиријска опсерваторија за људска права данас је саопштила да је најмање 13 особа погинуло је у сукобима у Сирији, док је једна побуњеничка група објавила да је у околини Дамаска убила руског генерала који је радио као савјетник сиријског министарства одбране.

Побуњеничка група која себе назива „Батаљоном соколова за специјалне операције” и „дивизијом Војне команде града и области Дамаск” навела је у видео изјави у коју је агенција Ројтерс имала увид да је убила генерала Владимира Петровича Кочјева.

Група је на снимку показала идентификациони документ сиријске армије са именом руског генерала.

Иста група је прошлог мјесеца преузела одговорност за убиство у Дамаску четири официра сиријске армије, који су били кључни сарадници предсједника Башара ал Асада.

Ројтерс није могао да добије потврду руских власти о смрти генерала Кочјева.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да је 12 особа погинуло у Алепу у нападу сиријске војске на више четврти тог града, док је још један цивил погинуо у провинцији.

Агенција Франс прес је пренела да је сиријска НВО са седиштем у Лондону саопштила да су међу погинулима у Алепу једна мајка и њено двоје деце, који су настрадали када је ракета погодила њихову кућу у кварту Ал Машатија.

Сиријски побуњеници су у међувремену рекли репортерима Ројтерса да су се повукли из кварта Салахедин, који је протеклих дана у Алепу био главна линија сукоба са режимским снагама.

„Ми смо се повукли, бежите одавде”, узвикивао је један побуњеник у правцу новинара Ројтерса, који су дошли у Салахедин и увидели да је пункт који су контролисали побуњеници нестао.

Организација „Амнести интернешенел” изразила је данас забринутост због ситуације у којој се налазе цивили у Алепу, наводећи да сателитски снимци показују све учесталију употребу тешког наоружања у близини насељених делова тог града.

Представник те организације Кристоф Коети рекао је да „Амнести интернешенел шаље јасну поруку обема странама у борбама”, да ће „сваки напад на цивиле бити јасно документован”.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор