Кина: 2 милиона људи евакуисано због тајфуна

Скоро два милиона људи евакуисано је из источне провинције Џеиђијанг, а стотине летова је отказано након што је тајфун "Хаикуи", брзине и до 110 километара на час погодио Кину, преноси државна агенција Синхуа. Више од 1,5 милиона људи из провинције Џеиђијанг и 252.000 становника околних дијелова Шангаја евакуисани су након тајфуна који је у раним […]

среда, август 8, 2012 / 11:38

Скоро два милиона људи евакуисано је из источне провинције Џеиђијанг, а стотине летова је отказано након што је тајфун "Хаикуи", брзине и до 110 километара на час погодио Кину, преноси државна агенција Синхуа.

Више од 1,5 милиона људи из провинције Џеиђијанг и 252.000 становника околних дијелова Шангаја евакуисани су након тајфуна који је у раним јутарњим часовима погодио ту област.

Више од 500 домаћих и иностраних летова у два највећа шангајска аеродрома Хонгкијао и Пудонг отказано је данас пријеподне, саопштили су надлежни.

Водеће кинеске авиокомпаније – "Ер Чајна", "Чајна ерлајнз" и "Чајна истерн ерлајнз" отказале су све летове из Хангзуа и Нингбоа који су јужно од Шангаја, саопштили су званичници.

Неке возне линије у Шангају су отказане. Градски комерцијални центри су отворени.

Очекује се да се центар тајфуна помјери ка сјеверозападу до вечери, иако ће се наставити влажни и вјетровити временски услови, наводи се на једном метеоролошком сајту.Оставите одговор