Шипово поново има сточну пијацу

У мјесту Стројице недалеко од Шипово послије 20 година поново је почела да ради сточна пијаца, која сада задовољава савремене приципе ове врсте трговања. Ветеринарска служба ће током рада пијаце на лицу мјеста издавати увјерења о исправности стоке која буде понуђена на продају. Начелник Одјељења за привреду и финансије у општини Шипово Биљана Шегрт рекла […]

понедељак, мај 23, 2011 / 19:19

У мјесту Стројице недалеко од Шипово послије 20 година поново је почела да ради сточна пијаца, која сада задовољава савремене приципе ове врсте трговања.

Ветеринарска служба ће током рада пијаце на лицу мјеста издавати увјерења о исправности стоке која буде понуђена на продају.

Начелник Одјељења за привреду и финансије у општини Шипово Биљана Шегрт рекла је да ће на овај начин бити праћени промет и здравствено стање стоке, тржишни барометар и безбједност.

Пијацу, која ће радити бити сваке недјеље од 6. до 14.00 часова, финансираће Министарство за пољопривреду, водопривреду и шумарство Републике Српске, ГАП, а дио средстава биће издвајан и из општинске касе.

Сточна пијаца у Стројицама, које је петнаестак километара удаљено од Шипова, престала је да ради у ратном периоду, али је у вријеме док је радила била неусловна и неуређена, гдје су људи долазили по навици.Оставите одговор