Шер конференција – образовање у забавном омоту

Ево оригиналног начина да се споји лијепо и корисно! Пише: Данијел Дакић Наиме, наредне седмице се у Београду по први пут дешава Шер Конференција у организацији "Државе ЕГЗИТ", на којој ће се представити нека од највећих стручних имена из разних области повезаних са медијима и комуникацијама, и уопште, савременим токовима данашњице. Сам Грахан Фелсен ће, […]

субота, април 2, 2011 / 15:18

Ево оригиналног начина да се споји лијепо и корисно!

Пише: Данијел Дакић

Наиме, наредне седмице се у Београду по први пут дешава Шер Конференција у организацији "Државе ЕГЗИТ", на којој ће се представити нека од највећих стручних имена из разних области повезаних са медијима и комуникацијама, и уопште, савременим токовима данашњице.

Сам Грахан Фелсен ће, на примјер, говорити о детаљима предсједничке кампање Барака Обаме; Самир Алуи ће представити статут и програм Пиратске партије, а Брус Стерлинг ће о сајберпанку…

Ноћне забаве у неколико познатих београдских клубова као и у Дому омладине, резервисане су за врхунске извођаче какви су: Трики, Брдимен, Џош Винк, Карл Креиг и многи други.

Дакле, не треба ни сумњати да ће ово бити јединствен регионални догађај!
Међутим, узео бих себи за право да укажем на једну другу страну оваквог догађаја!

Непроцјењиво је, на једном мјесту, а у току неколико дана послушати људе који имају шта да кажу и на шта да укажу, на свјетском нивоу. Иако је све замотано кроз атрактивна музичка имена, Шер Конференција ће свој значај, дугорочно гледано, имати управо у окупљању младих људи око актуелних свјетских тема какве су глобализација, комуникација и сл.

Назвао бих то преседаном јер уколико будемо имали среће, сурови менаџери из региона и други, повезани са пословима организације прецијењених концерата на којима се, више мање, сваки коментар веже за цифре које су потребне за организовање или (чешће) оне друге, које се очекују из џепова публике, напокон моћи да схвате да и музичка индустрија, која је дио свјетске музике, не служи само за стицање профита већ и за развој сцене, што очајнички треба не само у БиХ већ и у добром дијелу у свим земљама у региону!

Често слушам коментаре како на овим просторима не постоји публика за одређене свјетске али и регионалне извођаче, како су они превише култни (иако су продали хиљаде и хиљаде издања), те како наша публика конзумира само најкомерцијалније од "Главног музичког тока".

Добро, онда је рјешење за културно уздизање свјести очито у едукацији! Едукацији из свих животних области, па тако и музичке, јер уколико имамо едуковану публику која зна да препозна квалитет, правилима логике, имаћемо и квалитетне догађаје и дешавања, зар не!??0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор