Полицајци имају нове значке и легитимације

БАЊА ЛУКА – Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо промовисао је данас у Бањој Луци нову полицијску значку, на којој су уграђени симболи РС, и полицијску легитимацију, које ће од понедјељка, 4. априла, бити дистрибуиране у све полицијске станице. Министар Чађо је нагласио да је нова полицијска легитимација урађена по најновијим стандардима и има […]

субота, 2 априла, 2011 / 15:00

БАЊА ЛУКА – Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо промовисао је данас у Бањој Луци нову полицијску значку, на којој су уграђени симболи РС, и полицијску легитимацију, које ће од понедјељка, 4. априла, бити дистрибуиране у све полицијске станице.

Министар Чађо је нагласио да је нова полицијска легитимација урађена по најновијим стандардима и има законом прописан садржај.

"Она ће имати одговарајући елемент заштите тако да је онемогућено њено копирање, а садржи и број и крвну групу полицајца", истакао је Чађо на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Министар унутрашњих послова РС је истакао да је у задњих мјесец дана урађена и нова полицијска блуза и сако за службена лица која раде канцеларијски посао.

"Службеници који раде на издавању личних докумената, такође, ће бити униформисани на одговарајући начин и имаће и идентификацију са именом и презименом како би широј јавности на самом улазу у зграду били одмах препознатљиви", рекао је Чађо.

Директор полиције РС Гојко Васић рекао је да је најважније да полиција професионално обавља свој посао, али исто тако битан фактор је и полицијска значка, као и да се грађани упознају са њеним изгледом.

Промоција нове полицијске значке и легитимације припадника полиције РС одржана је поводом 4. априла, Дана полиције РС.Оставите одговор