Седмица комедије – РИНГЕРАЈА (RINGERAJA)

Два брата. Ринге и Раја. Први је мафијаш, а лаже оцу своје дјевојке да је то други, обећавајући да ће га довести у село, на породичну славу. Асистента са Етнологије преоблачи (и прешишава) у ванзаконском стилу; и учи га правилима службе. То би требало да је основа комике. Поред тога, Рингета хоће да умртви његов […]

недеља, август 7, 2011 / 05:26

Два брата. Ринге и Раја. Први је мафијаш, а лаже оцу своје дјевојке да је то други, обећавајући да ће га довести у село, на породичну славу.

Асистента са Етнологије преоблачи (и прешишава) у ванзаконском стилу; и учи га правилима службе. То би требало да је основа комике. Поред тога, Рингета хоће да умртви његов стари другар, зато што му се замјерио нешто везано за рибу. Па и њих потјера одводи на село. Тамо, уз веселу родбину, отпочиње крљање које је предвиђено као смијешно. Уз терцање барутног дима.

Излет у природу се зове Рингераја 2, односно Рингераја до краја. Поново се даје списак глумаца, који је као и онај из прве најаве, могао комотно ићи на крају. И то је најоргиналнији дио. Увођењем форме: Два у једном, подсјећа на ванредно добар потез у филмском супермаркету, гдје треба остварити продају и на умјетничком плану. А то тешко иде. Кадрови су кнап предуги, да се истакне лоша глума.

Други дио је смјештен, на мјесто које није Београд! Сваки напор ове врсте треба похвалити. Поготово преседан за ову школу. Због овог и других етнографских детаља, има квалификацију за гледање.

(Редитељ: Ђорђе Милосављевић; Улоге: Дејан Луткић, Иван Јефтовић, Љубинка Кларић)Оставите одговор