Седмица 2. наставака: УМРИ МУШКИ, ЈОПЕТ (DIE HARD 2)

Латиноамеричког диктатора, САД су спонзорисале у борби против комуниста. Пошто је почео убацивати исувише дроге код донатора, ухапсе га. Е ту на сцену ступа наш локални пајкан из Лос Анђелеса. Такође локалне, али војничине, желе избавити диктатора. Мотивисане страхом од домино-ефекта, због којег је у Вијетнаму побијено 2.000.000 људи у 20 година грађанског рата. Плус […]

четвртак, јун 16, 2011 / 07:38

Латиноамеричког диктатора, САД су спонзорисале у борби против комуниста. Пошто је почео убацивати исувише дроге код донатора, ухапсе га. Е ту на сцену ступа наш локални пајкан из Лос Анђелеса.

Такође локалне, али војничине, желе избавити диктатора. Мотивисане страхом од домино-ефекта, због којег је у Вијетнаму побијено 2.000.000 људи у 20 година грађанског рата. Плус Кореја.

Блокирају аеродром, ни не размишљајући о војнички једноставнијим опцијама. Посао им је орочен на сат и по, пошто толико горива има комерцијални зракоплов у којем је госпођа Џенеро. Удата Мек Кој.

На овај оквир, иде сва формулативност из првог наставка. Супермен се уствари звао Џон Мек Кој, а не Кларк Кент. Пророчки дар му је ненадмашан. Да су њега слушали (тј. да је Пера одмах отишао у полицију), то све се не би ни десило. Бирократе, исувише плаћени чувари аеродрома, незаинтересовани полицајци, од странаца плаћеници и домаће издајице; чине да надрапа један енглески авион. И његов пилот, са све акцентом.

Остали прегурају, пошто Џон побије сву ђубрад. Сам.

Овдје нијесу ни сви новинари лоши. Добра новинарка му омогућава немогуће. Да скочи на крило авиона, и онда га уништи упаљачем. (Шта мислите који модел?) Она даде хеликоптер, а нафту у упаљачу је набавио сам. За ексклузиву се одужила тако, што га није снимала док се мази са женом.

Ипак, Божић је.

(Редитељ: Рени Харлин; Улоге: Брус Вилис, Бони Беделиа, Вилиам Атхертон)0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор