11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Седамнаест милиона КМ за повратак избјеглица из Хрватске и интерно расељених

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и замјеник генералног директора Развојне банке Савјета Европе Стефан Селен потписали су данас споразум о гранту вриједности 8,6 милиона евра, који је дио Регионалног стамбеног програма. Овим споразумом осигуран је грант Развојне банке Савјета Европе од 8.569.651 евро или 89 одсто вриједности пројекта, а контрибуција БиХ је 1.050.720 […]

среда, фебруар 3, 2016 / 14:03

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и замјеник генералног директора Развојне банке Савјета Европе Стефан Селен потписали су данас споразум о гранту вриједности 8,6 милиона евра, који је дио Регионалног стамбеног програма.

Овим споразумом осигуран је грант Развојне банке Савјета Европе од 8.569.651 евро или 89 одсто вриједности пројекта, а контрибуција БиХ је 1.050.720 евра, односно 11 одсто вриједности пројекта, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Беванда је рекао да је данашњим потписивањем споразума за подпројекат "БиХ четири" омогућена обнова 435 породичних кућа за повратак интерно расељених лица и избјеглица из БиХ који тренутно живе у Хрватској, те изградња 45 породичних кућа за локалну интеграцију интерно расељених лица у БиХ.

"Изградња нових објеката биће у оба ентитета и Брчко дистрикту, тако да је пројекат приступачан за све који годинама чекају кров над главом. Због тога смо захвални Развојној банки Савјета Европе за подршку коју пружа најрањивијим категоријама друштва", рекао је Беванда.

Планирано је да пројекат обнове стамбених јединица из подпројекта "БиХ четири" буде окончан у року од 36 мјесеци.

Замјеник генралног директора Развојне банке Савјета Европе Стефан Селен рекао је да, осим конкретне помоћи која се кроз овај програм пружа избјеглим и расељеним лицима, посебан значај има дух регионалне сарадње, јер се пројекат истовремено спроводи у Србији и Хрватској.

Потписивању уговора присуствовао је и министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац, те представници донатора.Оставите одговор