СДС званично избројио: Сваки становник БЛ зна да је било 10.000

Након изјаве портпарола да је било 15.000 присутних и Небојше Вукановића да се ради о чак 20.000, Српска демократска странка је дошла до закључног броја, поткријепивши га фотографијама.

недеља, октобар 3, 2021 / 18:24

Српска демократска странка је послала фотографије са митинга опозиције, од којих су неке начињене и дроном, али само уског кадра испред бине. Нема широког кадра, какав смо објавили ми раније из независног извора.

Чињеница је да је број нека магична баријера у главама политичара, али данас када постоје лако доступни снимци из ваздуха, високе резолуције, докон или одлучан истраживач би могао пребројати присутне "до у главу".

Они истрајавају на нереалном броју, без обзира што се, рецимо, 2018. показало да је број присутних на неком јавном окупљању, небитан за изборни резултат, јер је опозиција дефинитивно имала бројнији завршни митинг од власти.

Нама, наравно, није проблем да објавимо саопштење тим поводом у цјелости:

СДС: Слике са протеста у Бањалуци демантују спинове власти о броју присутних

Јуче је у Бањалуци у организацији опозиционих странака СДС, ПДП, ДНС, СПС и Покрета за правду-Небојша Вукановић одржан величанствен скуп.

Веома велики број грађана је дошао да искаже своје незадовољство и да пружи своју подршку захтјевима опозиције.

Свјесни да је скуп увелико превазишао чак и очекивања самих организатора, појединци из владајуће коалиције настоје да спинују око броја људи који су присуствовали скупу. О броју људи свједоче фотографије и видео записи и само простим оком је видљиво да је тај број увелико премашио цифру од 3.500 људи, како је наводно саопштено из МУП-а Републике Српске.

Сваки становник Бањалуке добро зна да пун плато испред Боске значи да је присутно 10.000 људи, а ако се томе дода народ у Кочићевом парку и дио према Пошти и Господској улици јасно је да је спиновање узалудно и да је изгледа страх од народа велики. Ипак једна слика говори више од 1.000 ријечи.

Велика је ствар што су људи дошли без икаквог притиска или без новчане накнада и да је скуп био миран и достојанствен. Потпуно је јасно да је власт овим скупом добила велики шамар и да им је присуством великог броја људи послана јасна порука шта народ мисли о њиховој катастрофалној владавини, гушењу медија и РТВ БН, корупцији у њиховим редовима и прикривању афера.

Манипулација и покушај умањивања броја присутних довољно говори о страху и паници у њиховим редовима. Овим путем се захваљујемо свим грађанима који су на достојанствен начин исказали своје незадовољство и припадницима МУП-а који су квалитетно обезбиједили услове да се скуп одржи у најбољем реду. Посебна захвалност оперативном тиму странака који су били организатори и који су урадили велики посао да би се овај скуп успјешно организовао.Оставите одговор