СДС: Легализивана пљачка Хидроградње, спрема се нови "ЧЕЗ"

Раскидом уговора о приватизацији "Хидроградње" Пале, између овог предузећа и "Интеграл инжењеринга" из Лакташа, је легализована пљачка у износу већем од два и по милиона КМ, саопштено је из СДС. – Најавом изградње Термоелектране Угљевик 2 по сценарију идентичном као у случају ЧЕЗ, Влада премијера Александра Џомбића показује се сервисом тајкуна који попут цунамија уништава […]

субота, март 26, 2011 / 12:52

Раскидом уговора о приватизацији "Хидроградње" Пале, између овог предузећа и "Интеграл инжењеринга" из Лакташа, је легализована пљачка у износу већем од два и по милиона КМ, саопштено је из СДС.

– Најавом изградње Термоелектране Угљевик 2 по сценарију идентичном као у случају ЧЕЗ, Влада премијера Александра Џомбића показује се сервисом тајкуна који попут цунамија уништава привреду и економију РС.

Српска демократска странка подсјећа да је "Интеграл инжењеринг" приватизовао "Хидроградњу" Пале за око два милиона КМ, а одмах потом "Хидроградњин" хотел "Панорама" продао Влади РС за студентски смјештај за 4,8 милиона КМ.

– Раскидом приватизационог уговора, Влада је ставила печат на пљачку, па позивамо истражне органе да испитају ову приватизацију.

Српска демократска странка такође упозорава да за изградњу другог блока Термоелектране Угљевик није расписан међународни тенедер и да се у овом послу рудно богаство поклања кипарској фирми.

– Имајући у виду да ће кипарско предузеће у ТЕ Угљевик 2 имати 90 одсто власништва, више нема сумње да се у Угљевику одвија реприза случаја ЧЕЗ-а и да је у припреми приватизација Електропривреде на мала врата. Стога, сада је потпуно јасно зашто је скупштинска већина одбацила приједлог Клуба посланика СДС-а да Влада РС донесе одлуку којом се ставља мораторијум на приватизацију Електропривреде.

Српска демократска странка поручује Влади РС да рупе у буџету треба да попуни одузимањем незаконито стечене имовине од оних који су опљачкали РС, а не продајом наших природних богастава.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово су права питања и праве теме, а не оне мостарске кише и лагумџијино јато!
    На који начин је влада раскинула приватизациони уговор? Ко ће вратити народне паре за Панораму? Ко је ту профитиро? У чијем џепу су се нашле народне паре? Докле ове лудорије са термоелектранама, па ми смо надмашили и Колубару по криминалу и зна ли ико шта је са том фамозном термоелектраном у Станарима, онолико реклама на тв-у а ни темеља нигдје!? Није ли то покриће за концесије које господин Хамовић узима код електропривреде? Инвеститор до ј.. x-(

Оставите одговор