СДС: Измјене Изборног закона на штету источног дијела РС

БАЊА ЛУКА – Српска демократска странка критиковала је предложене измјене и допуне Изборног закона Републике Српске, који је Влада упутила у Народну скупштину, којим се, како тврде, предвиђа самањење броја посланика који би се бирали из источног дијела РС. СДС тврди да смањењем броја компензационих мандата преко којих се до сада настојала обезбиједити регионална избалансираност, […]

недеља, октобар 25, 2009 / 12:24

БАЊА ЛУКА – Српска демократска странка критиковала је предложене измјене и допуне Изборног закона Републике Српске, који је Влада упутила у Народну скупштину, којим се, како тврде, предвиђа самањење броја посланика који би се бирали из источног дијела РС.

СДС тврди да смањењем броја компензационих мандата преко којих се до сада настојала обезбиједити регионална избалансираност, актуелна власт, како наводе, наставља политику занемаривања источног дијела РС.

Из ове странке наводе да се тиме "подстиче убрзано исељавање српског становништва и привредно девастирање источног дијела Српске".

СДС сматра да би Влада РС предложила повећање броја посланика из ове регије да јој је, како наводе, искрено стало до оживљавања источног дијела РС.Оставите одговор