СДС допунио кривичну пријаву против Драшка Милиновића

Српска демократска странка је данас упутила допуну кривичне пријаве против Драшка Милиновића, генералног директора Радио-телевизије Републике Српске Окружном јавном тужилаштву у Бања Луци.

среда, септембар 20, 2017 / 13:47

Из извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске је видљиво да је Драшко Милиновић мимо Програма јавних инвестиција Републике Српске за 2016-2018 годину издвојио средства за пројекат "Опремање Радио-телевизије Републике Српске" у износу од пет милиона КМ.

Сматрамо да је Драшко Милиновић реaлокацијом финансијских средстава мимо одобреног буџета за јавне инвестиције извршио кривично дјело Злоупотребе службеног положаја.

На допуну већ раније поднесене кривичне пријава одлучили смо се због основане сумње да Драшко Милиновић није извршио правдање утрошених средстава у износу од пет милиона КМ за пројекат "Опремање Радио-телевизије Републике Српске" и самим тим починио продужено кривично дјело Злоупотребе службеног положаја.

Очекујемо од надлежног тужилаштва да испита наводе које смо доставили као и да размотри наводе из ревизорског извјешаја недавно смијењеног ревизора Душка Шњеготе.

Посебно је симптоматична чињеница да је Душко Шњегота поднио оставку на мјесто Главног ревизора само неколико дана након што су медији пренијели информацију да Шњегота трпи јавне притиске због навода из ревизорског извјештаја.

Да ли је и Милиновић пријетио Шњеготи због критика на рачун пословања РТРС-а на састанку у једном бањалучком угоститељском објекту крајем августа ове године, о коме су медији такође писали, остаје да се види и да надлежно тужилаштво испита?Оставите одговор