СДП: ХДЗ-и нека буду конструктивна опозиција

САРАЈЕВО – Потпредсједник СДП-а БиХ Дамир Хаџић изјавио је након састанка у згради ОХР-а у Сарајеву о процесу формирања власти у Федерацији БиХ да очекује да ће ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 бити конструктивна опозиција у новој федералној власти Према његовим ријечима, два ХДЗ-а су тражила све хрватске позиције и нису остављали алтернативу за било […]

четвртак, март 17, 2011 / 07:36

САРАЈЕВО – Потпредсједник СДП-а БиХ Дамир Хаџић изјавио је након састанка у згради ОХР-а у Сарајеву о процесу формирања власти у Федерацији БиХ да очекује да ће ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 бити конструктивна опозиција у новој федералној власти

Према његовим ријечима, два ХДЗ-а су тражила све хрватске позиције и нису остављали алтернативу за било шта друго, те им је био неприхватљив компромисни приједлог међународне заједнице према којем би једно хрватско мјесто у федералној Влади и једно у Савјету министара БиХ припало СДП-у БиХ.

Он је навео да нема потребе за одгађањем конститутивне сједице Дома народа Парламента ФБиХ.

"Крајњи рок је истекао и нисмо успјели постићи договор и у четвртак одговорно улазимо у конституисање власти", рекао је Хаџић новинарима.

Из ОХР-а је саопштено да су разговори између ХДЗ-а БиХ, ХДЗ-а 1990, СДА и СДП-а БиХ завршени синоћ без споразума о формирању власти у Федерацији БиХ, а да финални споразум није могао бити постигнут због расподјеле два министарска мјеста.

Састанак у згради ОХР-а у Сарајеву, који је почео нешто послије 16.00 часова, први је напустио лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија, а потом око 18.00 часова и амбасадори Управног одбора Савјета за провођење мира /ПИК/ у БиХ.

Јучерашњи састанак услиједио је након неуспјелог састанка првог замјеника високог представника Родерика Мура који је посредовао у преговорима о стварању парламентарне већине у ФБиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ето, то је та ситуација која се производи. Странци поново играју неку прљаву игру. Ваљда ће бити памети да се РС сачува од тога да је Федерација не увуче у проблеме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *