СДА предлаже друго мјесто за Радончића

Шеф Клуба посланика СДА у Представничком дому парламента БиХ Асим Сарајлић предложио је лидеру СДП Златку Лагумџији да Фахрудина Радончића именује на функцију замјеника министра финансија БиХ, умјесто за министра безбједности. "Цијенимо да би у области финансија и економског опоравка БиХ, а на бази досадашњих пословних резултата и успјеха, лидер Странске за бољу будућност Фахрудин […]

четвртак, јун 7, 2012 / 13:23

Шеф Клуба посланика СДА у Представничком дому парламента БиХ Асим Сарајлић предложио је лидеру СДП Златку Лагумџији да Фахрудина Радончића именује на функцију замјеника министра финансија БиХ, умјесто за министра безбједности.

"Цијенимо да би у области финансија и економског опоравка БиХ, а на бази досадашњих пословних резултата и успјеха, лидер Странске за бољу будућност Фахрудин Радончић дао пуно већи допринос него у области безбједности“, рекао је Сарајлић на засједању у Сарајеву у оквиру тачке посланичких питања.

У ироничном тону Сарајлић је у име Клуба СДА затражио и да чланови породице Иванковић –Лијановић буду постављени за министре пољопривреде и у Републици Српској и на нивоу БиХ.

С тим у вези је од предсједавајућег Савјета министара Вјекослава Беванде затражено да покрене иницијативу за законске измјене које би омогућиле успостављање министарства пољопривреде на нивоу БиХ, како би омогућио ову министарску позицију за Лијановиће.

Из СДА су појаснили да би и предсједник Владе Републике Српске Алексанар Џомбић требао именовати неког од Лијановића за министра пољопривреде, уз образложћење да би то омогућило "хармонизацију власти на свим нивоима у БиХ".

Странке СДП и СББ склопиле су коалициони споразум којим је СДА након 22 године избачена из власти у Федерацији и БиХ.Оставите одговор