Независни кандидат – зомби из Пициног парка

Могуће је да је ваша супруга независни кандидат, и да то знају сви укућани осим вас. Читајући овај текст г. Радојичићау неколико принтаних медија, просто сам задрхтао, не због страха, већ због ужаса реценице која гласи: "Људи не знају да је неко ко стоји поред њих већ регистрован за изборе као независни кандидат и да […]

четвртак, 7 јуна, 2012 / 13:16

Могуће је да је ваша супруга независни кандидат, и да то знају сви укућани осим вас.

Читајући овај текст г. Радојичићау неколико принтаних медија, просто сам задрхтао, не због страха, већ због ужаса реценице која гласи: "Људи не знају да је неко ко стоји поред њих већ регистрован за изборе као независни кандидат и да ће сутра моћи за њега гласати."

Спомињање независних кандидата, који, О МОЈ БОЖЕ, стоје поред људи, а да то људи не знају, треба код тих истих људи да изазове ужас, попут ситуације у којој поред њих стоји зомби, авет, ратни злоцинац, педофил, манијак, масовни убица.
Јер, забога, људи, добро се осврните, опасност вреба – могуће је да док се возите аутобусом поред вас стоји независни кандидат. Или, не дај Боже, да вас у маркету, поред полице с поврћем очеше независни кандидат. Замислите још ситуацију, возите се аутомобилом, поквари се, човјек вам стане да помогне, кад гле- препознате у њему независног кандидата и побјегнете главом без обзира, остављајући ауто на бригу бањалучком пауку, који ће у минутама ријешити проблем вашег шетверотоцкаша.

Молимо вас, будете опрезни, независни кандидати, та пошаст друштва и система вребају можда посвуда. Могуће је да је ваша супруга независни кандидат, и да то знају сви укућани осим вас. Замислите, можда су јој баш управо ваши омиљени клинци подршка, а ви живите с њом, дијелите кревет, а не знате страшну тајну- поред вас обитава независни кандидат.

Да, бити независни кандидат за власт је страшан злочин. Питате се зашто? Хајде да прво разложимо ове двије ријечи. НЕЗАВИСНИ – онај који не прима наређења ни од кога, који представља своју идеју самостално и без било чијег притиска, водећи се само сопстевним моралом и промишљањем. Притом, морам истаћи да префикс НЕЗАВИСНЕ код једне од бањалучких новина, не одражава наводе из објашњења ове ријечи, како не би било забуне (оп.а).
КАНДИДАТ- особа, која се кандидовала да учествује у неком од законодавних или извршних органа, у овом случају Градске скупштине Бања Лука.

Градске скупштине у којој тренутно од 31 посланика (једног загарантованог нац.мањина) сједи 15 одборника СНСД-а, 5 ПДП-а, 3 ДНС-а, 2 СДС-а, 2 СПРС-а, 2 НДС-а, и један СРС-а.

На жалост, тамо нема нити једног МОНСТРУОЗНОГ независног одборника, који би представљао страшну послијеизборну преобразбу из независног кандидата.

Срећом, јер у овом граду и Скупштини, све се одвија без вела тајне, јавно и транспарентно, у Бања Луку свакодневно градска власт доводи нове инвеститоре и привреднике, индустрија у граду је све развијенија, бањалучко угоститељство цвјета- долазе нам гости из околних општина и република, јер знају да је у Бања Луци добар провод, а припадници Комуналне полиције пред бањалучким кафићима дијеле летке добродошлице. Туризам је, такође, у процвату, Бањшехитлуци брдо право је чудо туристичке метаморфозе, које изазива дивљење свијета, јер је градска власт напросто од њега начинила спектакуларно излетиште. Иста је ситуација са Кастелом, који је тако реконструисан, попуњем садржајима, да туристи долазе ванредним летовима на бањалучки аеродром.

Грађани Бањалуке, било да шетају пса, или се играју с дјецом, могу да бирају у који ће од обиља паркова тај дан да оду и уживају у свјежем зраку и вожњи изнајмљених бицикала по симболичној цијени.

У љетњем периоду грађани се махом купају у сензационалном воденом апрку "Аквана", јер је мизерна цијена, коју је формирала Административна служба занемарљива ставка, тако да је овај базен свима на располагању.

Грађани возачи не морају да се боје да ће им паук однијети ауто, ако га само на секунд оставе нпр.пред Хирургијом док возе хитан случај, јер радници ПАука воде рачуна о обичном грађанину и уклањају аутомобиле које су заиста права сметња, а не ради попуњавања норми и налога.

Ово је један идличан град, у којем ријеке људи ујутру хрле на посао, у ревитализоване фабрике, попут "Чајевца", који град није продао разним мешетарима и факултетима, већ је довео инвеститоре и запослио хиљаде радника.

Предузеће "Цвјећар" поново ради пуном паром, након што је тајкунски "Таманис" изгубио лиценцу.

Грађани овог града слободни су шетати кад год и како год хоће, полиција их неће сликати, нити легитимисати, а градски оци воде много рачуна о пулсу и жељама градјана, борећи се свим правним средствима против тајкуна и криминалаца.

Зато, драги моји суграђани, ако у својој близини примјетите независног кандидата, одмах га пријавите најближем одбору СНСД-а, то радите у интересу опстанка града оваквог какав је и због себе и своје дјеце, која треба да уживају у благодетима, које сте осјетили од 2004.- 2012. године.

С обзиром да је и у мени сада прорадила савјест – сам се пријављујем – ја сам Милорад Лабус и независни сам кандидат за одборника у Скупштини града Бања Лука.0 КОМЕНТАРА

 1. „Градске скупштине у којој тренутно од 31 посланика (једног загарантованог нац.мањина) сједи 15 одборника СНСД-а, 5 ПДП-а, 3 ДНС-а, 2 СДС-а, 2 СПРС-а, 2 НДС-а, и један СРС-а.“
  СДС нема не једног јединог одборника у скупштини града, колико се то пута мора понављати!

 2. Oткад постах независни кандидат

  ich laufe jetzt wie ein zombi
  ich denke wie ein zombi
  ich schlafe jezt wie ein zombi
  und kuss doch auch wie ein zombi

  Видим, бјеже дјеца од мене у парку, а не знам шта је. Независну листу смо направили из истих побуда из којих долазимо у парк. И нека братија зна да МИ НИСМО ПОЛИТИЧАРИ, већ ГРАЂАНИ и сви они који долазе су независни, а не Ваши корумпирани гласачи, које купите за прасећи реп и млако пиво. Од нас нећете добити ништа осим обећања да ћемо све учинити да с еовдје врати ЗДРАВ РАЗУМ И СИСТЕМ ВРИЈЕДНОСТИ, да нам се више не дешава насиље над градом и грађанима. Бетон је смрт, а зеленило је живот. Ми бирамо живот!
  Шта сте се препали да ће неко сада гласати за независне? Ако сте бољи, нека гласају за Вас. Да сте добри, не би ни било потребе за грађанском иницијативом. И требате да се бојите, ако не Бога, онда бар народа. А ми Вас нећемо рушити на улици, али ћемо Вам на изборима помрсити рачуне. Исто као на Старчевици. Зато се и плашите. А свјесни сте да сте зрели за отрести.

  ЛАБУСУ СВАКА ЧАСТ ЗА САТИРИЧАН ТЕКСТ!

 3. Види, види,

  традиционално лијена Редакција је одлучила да правовремено реагује на захтјеве својих коментатора.

  Ајд, можда и промијеним своје мишљење у свези Редакције.

  Лабусе, свака ти част!