Састанак Омладинских савјета Српске и Приједора, са надлежнима у граду

Предсједник Скупштине Града Приједор Мирсад Дуратовић данас је организовао пријем руководства Омладинског савјета Приједор и Омладинског савјета Републике Српске, као и за представницу Међународне организације за миграције из канцеларије у Бањој Луци.

среда, мај 4, 2022 / 23:29

Тема састанка била су два пројекта које проводе двије кровне омладинске организације, како на републичком нивоу, тако и на нивоу Града Приједор. Пројекти ће бити реализовани уз финансијску подршку и сарадњу са Међународном организацијом за миграције, Развојним програмом Уједињених нација и Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, уз подршку Града Приједор. 

Пројекат "Reload 2" Омладинског савјета Приједор, обухвата промоцију здравих стилова живота код дјеце и младих и промоцију спорта и спортских клубова, те ће обухватити низ активности – предавања на тему омладинског организовања и психолошког здравља, организованих посјета коњичким клубовима, вјежбе и тренинге у води и природи, часове здраве кухиње и подјеле брошура о здрављу дјеце и младих, док ће централни догађај у августу ове године окупити око 30 спортских клубова и младих спортиста, на фреквентним локацијама у граду, гдје ће бити представљени колективни и индивидуални спортови, спортски клубови и чланство, а све у циљу анимирања дјеце и младих да његују здраве стилове живота и спортски дух. Предвиђена је и набавка опреме за активне спортске клубове у Граду Приједор, те промоција младих и успјешних спортиста нашег града, наводе из Омладинског савјета Приједор и Одјељења за друштвене дјелатности, које је надлежно за питања омладине и сарадњу са невладиним сектором. 
"Ти се питаш" пројекат Омладинског савјета Републике Српске и Међународне организације за миграције,  конципиран је на начин да представници републичког Савјета и локалних омладинских савјета, у 6 локалних заједница Републике Српске укључујући и Град Приједор, у дводневној сесији разговарају са активним омладинцима и младим грађанкама и грађанима Приједора, те да се упознају са њиховим идејама и запажањима, након чега је предвиђена реализација панел дискусије младих и руководства Града са циљем активнијег учешћа младих у процесима доношења одлука и заговарањем омладинских иницијатива.
Предсједник Скупштине Града Приједор Мирсад Дуратовић, нагласио је да подржава рад омладинског сектора и иницијативе које долазе активним учешћем младих у друштвено-политичком животу, те да ће се увијек радо одазвати позиву кровних омладинских организација, да у склопу надлежности Скупштине, подржи њихов рад и квалитетне идеје, те да пружи подршку у комуникацији између младих и Скупштине како би заједно изналазили рјешења и идеје за развој перспективе дјеци и омладини. 
Огњен Вукојевић испред Одјељења за друштвене дјелатности, исказао је захвалност предсједнику Дуратовићу и представницима кровних омладинских организација због реализације данашњег састанка. Ово је први заједнички састанак двије кровне омладинске организације и руководства Града Приједор, што је за резултат већ данас имало продуктиван радни састанак на којем смо разговарали о пројектима у граду, међусобној сарадњи и подршци Града, пројектном менаџменту и активнијем учешћу на омладинским пројектима, али и њиховом оспособљавању да исте пишу и аплицирају на пројектне позиве који нису само пројекти Градске управе. У случају страних донатора и подршке у директној комуникацији омладинских организација и међународних донатора, Град је у ранијем периоду запоставио овај веома битан сегмент, а пројекат "Reload 2" представља практичан примјер како се такве идеје реализују у пракси. Град Приједор и Одјељење за друштвене дјелатности улажу максималне ресурсе у том процесу, те уз подршку градоначелника, Скупштине  и Агенције за развој Града Приједор, увјерен сам да оваквим приступом, пратећи трендове, можемо постићи завидне резултате, истиче Вукојевић.Оставите одговор