Саркози: Немам везе са корупцијом

Предсједник Француске Никола Саркози дистанцирао се од корупцијског скандала који је потресао француску политичку сцену када је покренута судска истрага против двојице његових блиских пријатеља. У средишту скандала је уговор о наоружању између Француске и Пакистана, из 1990-их, за који истрага треба да утврди да ли је имао везе с припремама за бомбашки напад у […]

петак, септембар 23, 2011 / 07:58

Предсједник Француске Никола Саркози дистанцирао се од корупцијског скандала који је потресао француску политичку сцену када је покренута судска истрага против двојице његових блиских пријатеља.

У средишту скандала је уговор о наоружању између Француске и Пакистана, из 1990-их, за који истрага треба да утврди да ли је имао везе с припремама за бомбашки напад у Карачију, у којем је 2003. погинуло 15 људи, већином Француза.

Саркозијева канцеларија је саопштила да се његово име не помиње ни у једном документу повезаном с истрагом и осудила „клеветање и политичку манипулацију” која прати тај случај.

Двојица блиских Саркозијевих пријатеља и бивших званичника Никола Базир и Тјери Гобер у сриједу су оптужени за корупцију.Оставите одговор