Сарајево: Семинар о оружаним снагама

Регионални семинар под називом "Ангажман Оружаних снага у иностранству: научене лекције и практична искуства у југоисточној Европи" данас ће почети у Сарајеву. Семинар ће отворити представник Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић, шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Гери Робинс и директор Центра за безбједносну сарадњу (РАЦВИАЦ) Никола Тодорчевски. Скуп је организован за експерте и државне службенике […]

уторак, јун 14, 2011 / 09:03

Регионални семинар под називом "Ангажман Оружаних снага у иностранству: научене лекције и практична искуства у југоисточној Европи" данас ће почети у Сарајеву.

Семинар ће отворити представник Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић, шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Гери Робинс и директор Центра за безбједносну сарадњу (РАЦВИАЦ) Никола Тодорчевски.

Скуп је организован за експерте и државне службенике министарстава одбране и парламентарних тијела који се баве проблематиком о којој ће се расправљати данас и сутра, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Предвиђено је да, осим стручњака, који се баве овом проблематиком, мишљење изложе и представници међународних организација, академске заједнице и невладиног сектора.

Семинар је наставак конференције о теми "Парламентарни надзор над безбједносним сектором: Позитивна искуства и примјери парламентарних комисија за безбједност у југоисточној Европи", одржане у јуну прошле године у Сарајеву.

Током семинара рад ће бити усмјерен на искуства у југоисточној Европи у области ангажмана припадника оружаних снага у иностранству.

Семинар су организовали Регионални центар за помоћ у верификацији и контроли наоружања – Центар за безбједносну сарадњу у сарадњи са Канцеларијом Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ, Мисијом ОЕБС у БиХ и НАТО Штабом у Сарајеву.

Семинар ће бити одржан у Парламентарној скупштине БиХ, са почетком у 9.00 часова.Оставите одговор