Шангај: Кинеске власти евакуишу становништво

Кинеске власти евакуисале су преко 200 000 становника из источне провинције Жеђијанг и отказале више од 200 летова док се подручје припрема за тајфун који би могао бити најгори у тој области у посљедњих неколико година. Очекује се да ће у току викенда тајфун Муифа ударити источну обалу Кине брзином од 45 метара у секунди. […]

субота, август 6, 2011 / 15:38

Кинеске власти евакуисале су преко 200 000 становника из источне провинције Жеђијанг и отказале више од 200 летова док се подручје припрема за тајфун који би могао бити најгори у тој области у посљедњих неколико година.

Очекује се да ће у току викенда тајфун Муифа ударити источну обалу Кине брзином од 45 метара у секунди. Вијести о тајфуну у петак су изазвале прекид рада неколико лука у тој регији у којима се врши утовар и истовар чврстог горива и нафте.

Авиокомпанија "Шангај" отказала је 75 поподневних летова, "Хангжу" је отказао 140 летова, док је "Ер Чајна" отказала све долазне и одлазне летове, јавља званична новинска агенција Синхуа.

Кинески државни центар за предвиђање елементарних непогода издао је упозорење на таласе висине до 10 метара у Источном Кинеском мору.

Више од 10 рибарских бродица са преко 200 људи нестало је у источном дијелу кинеске обале у суботу ујутро, јавила је Синхуа. Међутим, нејасно је да ли ти инциденти имају везе са тајфуном.

Тајфун Муифа ће у току викенда вјероватно ударити на провинцију Жеђијанг или Шангај. Власти Жеђијанга евакуисале су 206 664 људи из приобалних подручја.

Кинеска метеоролошка служба јавила је у суботу да ће тајфун донијети обилну кишу приобалним крајевима.Оставите одговор