Сана и Приједор

Тренутни водостај ријеке Сане 453 центиметара и Сана је у порасту , а према подацима којима располаже Градски штаб за ванредне ситуације, водостај ријеке Сане у Кључу опада што би могло да буде охрабрујуће за наредне сате.

уторак, мај 16, 2023 / 20:24

Градоначелник Приједора Слободан Јавор , који је и командант Градског штаба за ванредне ситауције , са дежурним екипама ватрогасаца и цивилне заштите је од синоћ непрекидно на терену, потврдио је да се стање на терену донекле стабилизује будући да је тренутно престала да пада киша.

" Очекујемо и благи пад уколико не буде већих падавина у Санском Мосту и Кључу", изјавио је Јавор.

Он је потврдио да је тренутно ријека Милошевица у кориту.

"Урадили смо све што смп могили почетком ове године управо да повећамо проток ријеке Милошевице и то је сигурно дало резултата", рекао је Јавор.

Он је додао да се тренутно снима стање на терену јер има заплављених објеката.
Градоначелник је истакао да је количина падавина која је према подацима Републичког хитрометеоролошког завода пала у посљедњих 30 сати иста је количини од 30 дана.

"Срећом, немамо већих штета на терену осим пар мјеста гдје су излиле подземне воде и окружиле поједина домаћинства и учинићемо све да они буду безбједни", истакао је Јавор.

Он је у послиједподневним часовима обишао Бишћане и Хамбарине гдје је са дежурним службама допремао основне потрепштине и храну породицама чије су куће заплављене.

Пакети интервентне помоћи стигли су до шесточлане породице у Бишћанима ,а у Љубији је због одрона и опасности по деветочлану породицу из Љубије извршена евакуација и породица ће бити смјештена у Центар за социјални рад.

У овим тренуцима траје обилазак Рашковца и Гомјенице те осталих дијелова града гдје пријети излијевање воде.
Пред Приједрочанима је још једна дуга ноћ поготово што подаци говоре да је водостај ријеке Гомјенице за само сат времена порастао за 40 цм.Прем аподацима на сајту града водостај

Гомјенице је тренутно 504 центиметара.

Грађани, којима је неопходна помоћ, нека се јаве на дежурни телефон 123 или 052-231-811.

                                           Кабинет градоначелника Приједора


Оставите одговор