Самоубилачки напад у Авганистану

КАБУЛ – Најмање десет лица је погинуло у самоубилачком нападу који је данас извршен приликом окупљања племенских вођа у источној авганистанској провинцији Кунар, саопштио је Земарај Башари портпарол авганистанског Министарства унутрашњих послова. "Нападач самоубица је активирао експлозив приликом окупљања садашњих и бивши пленеских воша у дистрикту Асмар у провинцији Кунар. Најмање десет лица је погинуло […]

среда, април 13, 2011 / 11:45

КАБУЛ – Најмање десет лица је погинуло у самоубилачком нападу који је данас извршен приликом окупљања племенских вођа у источној авганистанској провинцији Кунар, саопштио је Земарај Башари портпарол авганистанског Министарства унутрашњих послова.

"Нападач самоубица је активирао експлозив приликом окупљања садашњих и бивши пленеских воша у дистрикту Асмар у провинцији Кунар. Најмање десет лица је погинуло а седам је рањено ", прецизирао је Башари.

Планинска провинција Кунар, на граници са Пакистаном је један од бастиона побуњеника из редова талибана и Ал каиде који се боре против владе у Кабулу и њених међународних савезника.

Побуњеници најчешће употребљавају самоубилачке нападе и постављање мина у борби против авганистанских и НАТО снага.Оставите одговор