Купрес је жедан

Руководство општине Купрес, предвођено начелником општине, Гораном Зубићем, јуче је одржало састанак са представницима Министарства финансија, пољоприврде, шумарства и водопривреде, Министарства управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске, представницима Републичког Завода за геолошка истраживања те стручњацима из области геофизике из Београда, у вези реализације пројекта водоснабдијевања ове мале, изразито неразвијене општине у Републици Српској. […]

среда, април 13, 2011 / 11:45

Руководство општине Купрес, предвођено начелником општине, Гораном Зубићем, јуче је одржало састанак са представницима Министарства финансија, пољоприврде, шумарства и водопривреде, Министарства управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске, представницима Републичког Завода за геолошка истраживања те стручњацима из области геофизике из Београда, у вези реализације пројекта водоснабдијевања ове мале, изразито неразвијене општине у Републици Српској.

Зубић је истакао да је општина Купрес жедна и да око 600 њених мјештана годинама муку муче сналажеђи се довозом питке воде из сусједног Шипова или користећи кишницу.

“Ово је кључни проблем за нашу општину, тако да је крајње вријеме да учинимо прве кораке ка његовом рјешавању“ рекао је данас Зубић и подсјетио да је за реализацију прве фазе овога пројекта потребно обезбједити око 230.000 евра.

Директор предузећа „Геофизика-Инг“ из Београда, Сергеј Костић присутнима је презентовао дио истраживања на терену Купреса, истичући да овај локалитет у Српској има капацитете те да је у наредном периоду потребно урадити пројекат истражних бушотина.

Свој став с тим у вези дали су и представници стручног тима за геолошка истраживања „ГЕОЗАВОД“ из Зворника, који су још прије двије године урадили дио испитивања по овом питању.

Руководство Купреса, на крају је изразило увјерење да у реализацији овог виталног проблема ове мале општине очекује подршку бројних министарстава у Влади Српске, а понајприје министарства финансија,пољопривреде,шумарства и водопривреде, управе и локалне самопуправе, здравства и социјалне заштите те просвјете и културе.Оставите одговор