Шајиновић се учланио у СДС у новембру, данас га кандидују за градоначелника Добоја

Небојша Шајиновић биће кандидат Српске демократске странке за градоначелника Добоја на предстојећим ванредним локалним изборима у овоме граду.

четвртак, јануар 3, 2019 / 01:23

Повјереништво градске организације Српске демократске странке у Добоју дало је подршку Небојши Шајиновићу као кандидату за градоначелника на изборима који требају бити одржани 17. фебруара 2019. године.

Небојша Шајиновић, рођен је 4. августа 1981. године у Дрвару. Дипломирао је прво психологију, а потим и новинарство на Филозофском факултету у Бањој Луци.

У периоду 2006-2009. године као водитељ ТВ Дневника радио је на Радио-телевизији Републике Српске (РТРС), а исти посао је радио на Радио-телевизији БН у Бијељини у периоду од 2011-2015. године.

Од 2015-2018. године радио је као психолог у Удружењу грађана за промоцију образовања Рома "Отахарин” у Бијељини. Сарађивао је са бројним невладиним организацијама, активно се борећи за права социјално угрожених категорија. Посао психолога је током 2018. године кратко обављао и у Центру за социјални рад Требиње.

Члан је Српске демократске странке од новембра 2018. године.

Ожењен је и ускоро ће постати отац.4 КОМЕНТАРА

 1. Што да не, добар је потез СДС-а овај са Шаиновићем, давно је на западу прошло вријеме уласка у партију из идеолошких разлога, осим у зелене.

  Да је среће, па да је и код нас политички систем заживио како треба, све да буду нормални преласци неких јаких и познатих људи из једне, у другу партију.

  То би било исто као када Роналдо пређе из Реала у Јувентус, нажалост, код нас је то после 28 година вишепартијског система мисаона именица.

  Наши политичари прелазе једни код других искључиво из личног интереса, а ови их примају само ако могу нанијети штету-олајати партију из које долазе, народног интереса ту има колико и лањског снијега.

  Ево један примјер из развијених демократија и нормалних држава.

  Ангела Меркел, све прије него је прешла у ЦДУ, водила је ЗЕЛЕНЕ у источном дијелу Њемачке, истакла се својим ставовима и радом.

  Видјели људи колико вриједи, сјели са њом и разговарали,она им изнијела своје идеје, они били задовољни, па се договорили да пређе у ЦДУ.

  Дали су јој прилику да докаже шта зна и после пар година жена преузе ЦДУ, прегази до тада неприкосновене Социјалдемократе и поста најутицајнија жена у политици крајем двадесетог и почетком двадесет првог вијека.

  Тако да ни СДС ништа овдје није погријешио, напротив, немају они једноставно своје кадрове, стари су израубовани и посвађани, многи имају хипотеку прошлости, младе нису исфорсирали, или оне које су форсирали, ти изгубише образ за кратко вријеме.

  Руководство им подијељено,немају данас СУПЕР ЈАКУ И ХАРИЗМАТИЧНУ ЛИЧНОСТ, најближи томе им је Миладин Станић, човјек кога изузетно поштујем, нарочито због искрености, о његовој способности нека расправљају салонске патриоте, ја знам да човјек има знање, муда и имање.

  Немају данас у СДС човјека који на ауторитет, све кроз писмен разговор може оно што им је остало квалитета задржати.

  Вратити неке поштене и јаке, немају човјека у СДС који може вратити СТВАРАОЦЕ да буду уз њих, као и човјека који ће знати да задржи младе, те да покрене писмене некомпромитоване чланове у свим општинским одборима.

  Ко то успије, тај враћа СДС на прави пут , све прилагођавајући га новом времену, такав са СДС добија глатко изборе за четири године.

  Колико ја видим,од тога нема ништа шта год одлуче на идућој скупштини, доћи ће до раскола, елем, вријеме је и њима да поступе као ЦДУ, да доведу човјека са стране кога ће други прихватити, ако ништа само да им ови из другог табора не буду шефови.

  Понављам, ЦДУ је имао ту ситуацију, кад су видјели да нема ко међу њима да наслиједи одлазак неприкосновеног Кола, а да не дође до раскола, доведоше са стране Меркелову, остало је историја, ево због ње владају 20 година.

  Знам да ће неко рећи да ја то због себе.

  Па наравно, знам да је то немогуће, али чињенице говоре да СДС овако искусног, писменог, харизматичног, храброг и доказаног патриоте немају, тачка.

  Значи, знам добро колико вриједим, велики је изазов данас преузети СДС, то је баш оно што мени највише одговара, има мееса, МОЖЕ СЕ ЧУДО НАПРАВИТИ.

  Кад бих преузео СДС, наравно да би са собом донио и свој програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ујединио са програмом СДС , исто као што је Ангела свој програм одрживог развоја убацила у програм своје нове партије и провела у дјело, резултате знате.

  Иначе, историјска чињеница је да од плагијатора нема ништа, да на крају народ и држава због таквих најебе, значи, џаба нечија добра идеја, џаба програм, све наби на курац ако тај програм не проводи онај ко га је осмислио.

  Волт Дизни: „Онај ко зна нешто да осмисли, он то зна и остварити“

 2. „Да је среће, па да је и код нас политички систем заживио како треба, све да буду нормални преласци неких јаких и познатих људи из једне, у другу партију.“

  До скоро си говорио да се ради о папцима.

 3. Не, ЛАЖЕШ БИТАНГО БЕЗИМЕНА, ја сам написао да код нас искључиво прелазе из интереса, искључиво политичке фуксе(част појединцима), али прелазе под условом да што више олају и наштете партији у којој су били, прочитајте господо комплетан коментар.

  Исто као што сам написао у коментару, да је овдје нормалан систем и владавина права, тада би се партије отимале о писмене, остварене и честите људе.

  Иначе, сто пута понављам, ја сам јавна личност, са образом чистим као СУНЦЕ ЖАРКО, овдје не расправљам ни са ким, шаљем јасне поруке, овог пута сам морао реаговати на злонамјерно вађење реченице из контекста коментара.

  О расправи, боље рећи расправама пошалицама, могу са мојим Симом и Џасмином, тачка.

Оставите одговор