Са опозиционог југа, Вучуревић одбацује одлуку тзв. Уставног суда БиХ

Република Српска не може да нестане и не може јој се парчетом папира ускратити право да слави свој дан, јер она није настала ничијом добром вољом, већ борбом српског народа, поручио је данас градоначелник Требиња Славко Вучуревић. На пријему поводом Дана и крсне славе Републике Српске организованом у Градској управи, Вучуревић је истакао да су […]

субота, јануар 9, 2016 / 14:55

Република Српска не може да нестане и не може јој се парчетом папира ускратити право да слави свој дан, јер она није настала ничијом добром вољом, већ борбом српског народа, поручио је данас градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

На пријему поводом Дана и крсне славе Републике Српске организованом у Градској управи, Вучуревић је истакао да су Требињци исказали неподијељено мишљење да ће Република Српска постојати док је српског народа у БиХ.

Вучуревић је нагласио да се одлука Уставног суда БиХ и антисрпских снага о проглашењу неуставним Дана Републике Српске показала као антипродуктивна, јер је ујединила све политичке партије и институције у Српској.

"Република Српска не може да нестане ничијим намјерама. Она може нестати само вољом народа који ју је створио, а тај народ се не мисли помјерати са својих вјековних огњишта и он ће увијек овдје постојати", напоменуо је Вучуревић.

Пријему су прусуствовали представници политичких партија, привредници и друге званице.

Поводом дана Републике Српске у Требињу је велики број тробојки постављен на балконе и кровове кућа, те на аутомобиле.

Из Градске борачке организације истичу да ће ове године снажније славити Дан Републике Српске и позвали су грађане да се окупе данас у 15 часова у бившој касарни "Војвода Лука Вукаловић" и придруже колони аутомобила која ће проћи требињским насељима.

Из Борачке организације Требиње упућен је позив грађанима да у што већем броју на овај начин учествују у обиљежавању Дана Републике.Оставите одговор