С.Кореја: Одређен насљедник комунистичке династије

СЕУЛ – Предсједник Сјеверне Кореје Ким Џонг Ил, одредио је свог најмлађег сина Ким Џонг Уна да га наслиједи на тој функцији, јавили су данас јужнокорејски медији. Два јужнокорејска листа "Ханкок илбо" и "Донг-а-илбо", те посланик из редова опозиције Парк Џие Вон, наводе да је обавјештајна агенција упознала посланике о том поступку сјевернокорејског лидера. Обавјештајна […]

уторак, јун 2, 2009 / 12:30

СЕУЛ – Предсједник Сјеверне Кореје Ким Џонг Ил, одредио је свог најмлађег сина Ким Џонг Уна да га наслиједи на тој функцији, јавили су данас јужнокорејски медији.

Два јужнокорејска листа "Ханкок илбо" и "Донг-а-илбо", те посланик из редова опозиције Парк Џие Вон, наводе да је обавјештајна агенција упознала посланике о том поступку сјевернокорејског лидера. Обавјештајна агенција одбила је да потврди медијске извјештаје.

Сјевернокорејским званичницима наводно је речено да подрже Ким Џонг Уна, одмах након што је обављена нуклеарна проба 25. маја.

Било је много спекулација о томе ко ће наслиједити Ким Џонг Ила који је наводно претрпио мождани удар током протекле године.

Аналитичари наводе да је можда циљ недавних војних потеза Сјеверне Кореје, укључујући и недавну нуклеарну пробу, да помогну Ким Џонг Илу да се учврсти на власти како би могао да именује насљедника.

Врло мало се зна о најмлађем сину сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уму за којег се сматра да је рођен 1983. године или почетком 1984. године.Оставите одговор