Руска инострана обавјештајна служба: САД покривају терористе и искривљују слику стварног догађаја

САД покривају оне који су одговорни за терористички напад у концертној дворани "Крокус сити хол" у Красногорску, у Московској области, а канцеларија америчког предсједника Џозефа Бајдена интензивира рад на стварању искривљене слике онога што се догодило, саопштено је из руске Спољне обавјештајне службе.

понедељак, април 1, 2024 / 17:07

"САД покривају одговорне за терористички напад у Крокус сити холу. Руска Спољна обавјештајна служба саопштава да администрација Џоа Бајдена убрзава рад на формирању искривљене слике терористичког напада великих размјера који се догодио у Русији 22. марта", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је америчким специјалним службама речено да скину сумњу свјетске заједнице да је украјински предсједник Владимир Зеленски умијешан у напад.

"Убиство цивила у Московској области директно је повезано са гранатирањем и нападима украјинских саботерских група у Курској и Белгородској области. У исто вријеме, подаци које је добила Служба указују на то да Украјинци, када организују нападе, активно користе сателитске информације које им достављају обавјештајне службе САД", напомиње се у саопштењу.

Из Службе додају да је опозиционим снагама, које живе у иностранству и раде изван званичног политичког естаблишмента, наређено споља да популаризују "неразумност покушаја руских власти да искористе терористички напад за оправдавање поступака у Украјини".Оставите одговор