Русија: Кодоровски захтијева условно пуштање

Бивши руски магнат Михаил Кодоровски, који је у затвору због проневјере, поднијеће захтјев за условно пуштање, док и даље негира кривицу, рекао је данас његов адвокат Вадим Кливгант, преноси РИА Новости. Он је додао да према важећим законима и одредбама Уставног суда Кодоровски има право да тражи условно пуштање без признања кривице. Кодоровски, који је […]

понедељак, мај 30, 2011 / 13:45

Бивши руски магнат Михаил Кодоровски, који је у затвору због проневјере, поднијеће захтјев за условно пуштање, док и даље негира кривицу, рекао је данас његов адвокат Вадим Кливгант, преноси РИА Новости.

Он је додао да према важећим законима и одредбама Уставног суда Кодоровски има право да тражи условно пуштање без признања кривице.

Кодоровски, који је у затвору од 2003. године, осуђен је заједно са својим пословним партнером Платоном Лебедевим, на додатних шест година затвора због проневјере и прања новца.

Суд у Москви саопштио је 24. маја да ће Кодоровски и Лебедев бити ослобођени 2016. године, након што је суд смањио њихову казну са 14 на укупно 13 година.

Вјерује се да је Кодоровски жртва политичке вендете премијера Владимира Путина јер је почетком 2000-тих финансирао опозиционе партије.

Кодоровски и Лебедев од почетка процеса тврде да су оптужнице против њих монтиране.Оставите одговор