Русија: Цијена мира на Кавказу велика

Седамдесетчетири руска полицајца и војника погинула су ове године на Сјеверном Кавказу у операцијама против екстремиста, саопштио је данас руски министар унутрашњих послова Рашид Нургалијев. „Ове године, било је 35 операција (снага безбједности против побуњеника), односно 12 више” него у првих пет месеци 2010, рекао је Нургалијев, преносе руске агенције. У том акцијама 74 припадника […]

недеља, јун 12, 2011 / 09:43

Седамдесетчетири руска полицајца и војника погинула су ове године на Сјеверном Кавказу у операцијама против екстремиста, саопштио је данас руски министар унутрашњих послова Рашид Нургалијев.

„Ове године, било је 35 операција (снага безбједности против побуњеника), односно 12 више” него у првих пет месеци 2010, рекао је Нургалијев, преносе руске агенције.

У том акцијама 74 припадника снага безбједности су погинула, а 179 је рањено, казао је министар на састанку са званичницима задуженим за безбједност у Налтчику, у Кабардино-Балкарији, једној од кавкаских република.

Укупно је 158 напада почињено од почетка године на Сјеверном Кавказу: 98 терористичких оружаних напада и 60 бомбашких, прецизирао је Нургалијев.

Руска полиција данас је саопштила да је синоћ у Дагестану, на Кавказу, убила тројицу екстремиста, међу којима је био и организатор атентата током новогодишњих празника у Москви, у којем је погинула жена бомбаш-самоубица када је грешком активирала експлозив.Оставите одговор