Рушење дрвећа не може да чека

У парку код Медицинске електронике, или неизграђеној површини како тврди градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић, увелико се руше стабла. Притисак јавности је изгледа учинио да инвеститор жури да чим прије обори сва стабла и зелену површину претвори у градилиште, тако да нису стигли поставити табле са именом извођача радова, финнсијером, дозволама и осталим. Данас 18. […]

среда, мај 30, 2012 / 16:31

У парку код Медицинске електронике, или неизграђеној површини како тврди градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић, увелико се руше стабла.

Притисак јавности је изгледа учинио да инвеститор жури да чим прије обори сва стабла и зелену површину претвори у градилиште, тако да нису стигли поставити табле са именом извођача радова, финнсијером, дозволама и осталим.

Данас 18. часова најављен је наставак протеста против градње.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић изјавио је поводом протеста грађана који не прихватају изградњу пословног комплекса на зеленој површини испред бањалучког предузећа "Медицинска електроника",да то није парк већ неизграђена површина, односно травњак.

"Морамо имати на уму да то није уређена јавна површина. Имамо ми таквих ледина по Бањалуци колико хоћете", рекао је Давидовић новинарима.

Он је напоменуо да се у Бањој Луци ништа не може градити ако није у складу са регулационим планом, ако се не посједује власништво над земљиштем, ако нису плаћене граду обавезе, као ни без грађевинске дозволе.

Он је поновио да су имовински односи на зеленој површини испред предузећа „Медицинска електроника“ у центру града ријешени, те да је издата грађевинска дозвола.0 КОМЕНТАРА

  1. DŽOMBIĆ DAJE PARE

    Nakon obznanjivanja afere 2004. godine, Nova banka dodjeljuje Radišiću kredit, kojim on plaća mali dio obaveza. Kredit od gotovo pet miliona maraka je, bez ikakvog osnova i dokumenata, odobrio tadašnji uposlenik te banke Aleksandar Džombić, po Dodikovom nalogu. Radišić nije vraćao pare, a banka nije imala šta zaplijeniti, jer njegova firma ne posjeduje ništa sem pečata, pa je Džombić u dogovoru sa vlasnikom »Niskogradnje« Ljubom Ćubićem utanačio da on preuzme Radišićev milionski dug, što je teško krivično djelo. Džombić je zbog ovih usluga Dodiku i Radišiću postao ministar, a Ćubić je svoje pare naplatio prije dvije godine teškom pljačkom na asfaltiranju puteva u srebreničkoj regiji, gdje su on i Dodik ukrali preko 30 miliona maraka. Lani je Radišić, zajedno sa Dodikom, na ovom zemljištu počeo izgradnju ogromnog stambeno poslovnog objekta, čija je vrijednost 120 miiona maraka. (преузето са Журнала)

  2. http://www.wayn.com/images/1x1t.gif Овако сада изгледа парк Петар Кочић послије његовог изобличавања од стране власти СНСД-а у чијем је мандату он прерађен. А на фотографији се такође види и Кастел у свом садашњем издању којега се такође има намјера забетонирати и направити пркинзи како би БЛ изгубила и последњи остатак своје душе…

Оставите одговор