Балотели: Убио бих због банане

Нападач фудбалске репрезентације Италије и енглеског Манчестер ситија Марио Балотели рекао је да ће напустити предстојеће Европско првенство у Пољској и Украјини ако га навијачи буду вријеђали на расној основи, пренели су данас свјетски медији. Он је додао да би "убио" онога који би му на улици добацио банану. "Видјећемо шта ће се десити на […]

среда, мај 30, 2012 / 16:44

Нападач фудбалске репрезентације Италије и енглеског Манчестер ситија Марио Балотели рекао је да ће напустити предстојеће Европско првенство у Пољској и Украјини ако га навијачи буду вријеђали на расној основи, пренели су данас свјетски медији.

Он је додао да би "убио" онога који би му на улици добацио банану.

"Видјећемо шта ће се десити на Европском првенству… Ако дође до расизма одмах ћу напустити терен и вратити се кући", рекао је Балотели за часопис Франс фудбал.

"Да ми неко добаци банану на улици завршио бих у затвору, пошто бих га убио", додао је тамнопути фудбалер.

Балотели је казао да се нада да ће Европско првенство проћи без проблема.

"Живимо у 2012. години и такве ствари су неприхватљиве. Расизам једноставно не могу да поднесем. Видећемо шта ће бити, а надам се да неће бити проблема", истакао је италијански нападач поријеклом из Гане.

Док је играо за Интер из Милана, Балотели је често био мета навијача у Италији због своје боје коже. Како је рекао, једном се у Риму умало потукао са особама које су га вријеђале док је сједео у кафићу.

"Била су ту два или три момка који су ме вријеђали. Срећом по њих, брзо је дошла полиција пошто сам био спреман да их заиста ‘уништим’", рекао је Балотели.

Он је додао да не мисли за себе да је побуњеник.

"Ја мислим да сам геније, али не и побуњеник. Имам свој живот, свој свијет и радим оно што желим, без да икоме досађујем. Таленат који ми је дао бог је фантастичан, али ми је и тешко јер се стално суочавам са људима који ме осудјују", казао је Балотели.

Репрезентација Италије учествоваће на Европском првенству у Групи Ц са Шпанијом, Хрватском и Републиком Ирском, а утакмице ће играти у Пољској.Оставите одговор