Руководство универзитета у Мостару поднијело оставке

Ректор Ахмед Џубур и четири проректора Универзитета "Џемал Биједић" у Мостару поднијели су оставке због лошег односа Владе и Министарства образвовања, науке, културе и спорта Херцеговачко-неретванског кантона. Руководство ове високошколске институције одлучило је да се повуче са поменутих функција зато што Влада и Министарство образвовања, науке, културе и спорта Херцеговачко-неретванског кантона нису у року, који […]

недеља, мај 22, 2011 / 08:43

Ректор Ахмед Џубур и четири проректора Универзитета "Џемал Биједић" у Мостару поднијели су оставке због лошег односа Владе и Министарства образвовања, науке, културе и спорта Херцеговачко-неретванског кантона.

Руководство ове високошколске институције одлучило је да се повуче са поменутих функција зато што Влада и Министарство образвовања, науке, културе и спорта Херцеговачко-неретванског кантона нису у року, који је истекао јуче, уплатили 650.00 КМ Универзитету "Џемал Биједић".

Према истом извору, одлука о подношењу оставки била је већ припремљена и додатно потврђена након што је ресорни министар Есад Џелиловић прије неколико дана одбио да уопште коментарише захтјеве Управе универзитета.

Ректор Џубур је раније објаснио да разлог за подношење оставки лежи у чињеници да се однос кантоналне власти према Универзитету "Џемал Биједић" није промијенио набоље, него је чак настављена елиминација Универзитета из система нормалног кантоналног финансирања.Оставите одговор