Рокфелер и Ротшилд удружују снаге

Група Ротхшилд (РИТ Капитал Партнерс) објавила је у среду 30. маја да преузима 37 одсто акција у Рокфелоровој групи, од банке Сосијиете Женерал за непознату суму. Како је почетком маја јавила агенција Ројтерс СоцЖен се спремала да прода своју јединицу Траст Ко. у Лос Анђелесу, а такође и милијарде тешке зајмове авио индустрији бродоградњи да […]

субота, јун 2, 2012 / 07:46

Група Ротхшилд (РИТ Капитал Партнерс) објавила је у среду 30. маја да преузима 37 одсто акција у Рокфелоровој групи, од банке Сосијиете Женерал за непознату суму.

Како је почетком маја јавила агенција Ројтерс СоцЖен се спремала да прода своју јединицу Траст Ко. у Лос Анђелесу, а такође и милијарде тешке зајмове авио индустрији бродоградњи да би балансирала свој салдо и да смањи потребе за доларима. У том контексту Рокефелер је умјесто банке СоцЖен за партнера добио једно од најпознатијих имена у глобалним финансијама. Имовином од скоро 40 милијарди долара ће управљати заједничко предузеће Рокфелерових и Ротшилдових, чији планови нису познати.

Дејвид Рокфелер (96) и лорд Јакоб Ротшилд (76) одржавају личне односе више од 50 година. Дејвид Рокфелер, кога називају патријархом породичне компаније је најмлађе и једино преживело дете Џона Дејвисона Рокфелера.

Династија Ротшилд почела је када је Мајер Амчел Ротшилд почео бизнис у Франкфурту крајем 18. века. Мајер Амшел је ударио темеље Ротшилд корпорације када је послао својих пет синова у главне европске финансијске центре – у Франкфурт, Беч, Париз, Напуљ и Лондон, гдје је његов трећи син Натан Мајер Ротшилд основао банку у Ситију 1811.

У хроникама о тој фамилији, у којима се тешко разликују митови од чињеница, остало је забиљежено како је Натан Мајер Ротшилд, финансијски помогао британску побједу над Наполеоном, тако што је куповао британске обвезнице вјерујући да ће Наполеон изгубити, а Велингтон, с којим је пословао раније, побиједити. Дао је и зајам британској влади за Суецки канал. Ротшилдови дјелују у бројним европским земљама. Они сада настоје да консолидују своје послове у Француској и Британији.

Важна година у историји династије Рокфелер је 1870, када је Џон Дејвисон Рокфелер основао Стандард нафтну Компанију која је као мултинационална корпорација доминирала у нафтној индустрији до 1911. Џон Рокфелер је био први Американац који има више од милијарду долара.Оставите одговор