Ристовић израчунао: Запослено 15.000 људи

БAЊA ЛУКA – Тржиште рада у Републици Српској се стабилизује, а за осам мјесеци ове године запослено је укупно 15 889 становника, што је за 2,7 одсто више у односу на исти период прошле године, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић. "Број запослених константно расте од јануара ове године. Тако је […]

понедељак, октобар 11, 2010 / 10:01

БAЊA ЛУКA – Тржиште рада у Републици Српској се стабилизује, а за осам мјесеци ове године запослено је укупно 15 889 становника, што је за 2,7 одсто више у односу на исти период прошле године, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.

"Број запослених константно расте од јануара ове године. Тако је у мају било за око девет одсто више запослених у односу на исти период прошле године, у јуну 44 одсто, у јулу 26, а у августу за 23,5 одсто више запослених", рекао је Ристовић.

Ристовић је навео да је ове године почела и реализација Пројекта запошљавања приправника високе стручне спреме "Први посао", оцијенивши да је то један од најзначајнијих пројеката Владе РС.

"Због великог интересовања првобитно планирани број од 500 приправника повећан је на 1 500", рекао је Ристовић и додао да је аплицирало 699 послодаваца за запошљавање 1 865 приправника, а одобрена су средства за 1 500 приправника који ће свој радни однос засновати код 602 послодавца.

Према његовим ријечима, укупна вриједност пројекта је 14.874.120 КМ, од чега око осам милиона марака суфинансира Влада РС, а близу шест милиона издвојиће послодавци кроз реализацију своје обавезе у плати приправника.Оставите одговор