ДНС искључио Хаџи Јована Митровића

БАЊА ЛУКА – Предсједништво Демократског народног савеза одлучило је данас да из странке искључи потпредсједника странке Хаџи Јована Митровића, због непоштовања одлука органа партије, потврдио је предсједник ДНС Марко Павић. "Посљедњи такав његов став о гласању за појединачне кандидате био је супротан ставу Главног одбора. Он је позивао и друге да гласају мимо одлуке Главног […]

недеља, октобар 10, 2010 / 20:42

БАЊА ЛУКА – Предсједништво Демократског народног савеза одлучило је данас да из странке искључи потпредсједника странке Хаџи Јована Митровића, због непоштовања одлука органа партије, потврдио је предсједник ДНС Марко Павић.

"Посљедњи такав његов став о гласању за појединачне кандидате био је супротан ставу Главног одбора. Он је позивао и друге да гласају мимо одлуке Главног одбора и сам је изјавио да га одлуке Одбора не обавезују. То је врло тежак преступ партијске дисциплине и преко тога нисмо могли прећи, поред још неких ствари", рекао је Павић.

Предсједништво је констатовало да су резултати постигнути на протеклим изборима задовољавајући и да је ДНС поново једна од странака која је имала највећи раст броја гласова од свих странака у БиХ.

"Имамо раст гласачког тијела за око 70 одсто, а раст броја посланика у Народној скупштини РС за 50 одсто. Остали смо и даље парламентарна странка на нивоу БиХ, а добили смо посланике и у кантонима", навео је Павић, додајући да ће ДНС учествовати на свим нивоима власти у БиХ.

Према његовим ријечима, овакав успјех резултат је принципијелног односа ДНС-а и који је ишао тежим путем а који се исплати јер постепено доноси резултате.

На данашњој сједници је договорено да ДНС учествује у договорима о формирању власти са свим странкама које подржавају Дејтонски мировни споразум, Устав и просперитет БиХ и РС.

"С њима је могуће разговарати, али основа нашег коалиционог договора мора бити са СНСД-ом и Социјалистичком партијом. Имамо довољан капацитет, већи него на претходним изборима да одлучујемо о томе како и с ким градити будућу власт", рекао је Павић.

Он је напоменуо да ДНС није до сада разговарао о евентуалном "колачу" у власти, јер тек треба обавити први прелиминарни разговор са коалиционим партнерима, договорити неке принципе, а тек онда расправљати о појединачним функцијама и шта би коме требало да припадне.

"Принцип ДНС је да ће постављати само одговорне људе и оне који знају свој посао", истакао је Павић.

Коментаришући могућу коалицију СНСД и СДС, Павић је рекао да ДНС није разговарао са коалиционим партнерима и да не зна да ли је неко од њих разговарао са СДС.

"Ми у ДНС вољели бисмо да се направи што шира коалиција на нивоу БиХ. Ако је могуће да све странке из Српске учествују у тој коалицији, јер нас очекују заиста тешке одлуке. Што се тиче нивоа РС, ту имамо нешто рестриктивнији став, али не искључујемо могућност тих разговора", рекао је Павић.Оставите одговор

ДНС искључио Хаџи Јована Митровића

БАЊА ЛУКА – Предсједништво Демократског народног савеза одлучило је данас да из странке искључи потпредсједника странке Хаџи Јована Митровића, због непоштовања одлука органа партије, потврдио је предсједник ДНС Марко Павић.

недеља, октобар 10, 2010 / 20:15

БАЊА ЛУКА – Предсједништво Демократског народног савеза одлучило је данас да из странке искључи потпредсједника странке Хаџи Јована Митровића, због непоштовања одлука органа партије, потврдио је предсједник ДНС Марко Павић. Continue reading "ДНС искључио Хаџи Јована Митровића"Оставите одговор