Рено нови бизнис гради на половним аутомобилима

У времену када цијена половних аутомобила расте, израда нових због кризе отежана, један аутомобилски гигант ријешио је то да искористи.

среда, јун 22, 2022 / 21:40

Компанија Рено је опремила посебну фабрику која се бави искључиво уређивањем половних аутомобила. Француски произвођач аутомобила је покренуо свој програм прије годину и по у Флинсу у сјеверној Француској, мјесту гдје Рено има и фабрику нових аутомобила, пише холандски Аутовик.

Сада је Рифектори, како Рено назива фабрику, још увијек мали дио фабрике у Флинсу, али се очекује да ће у будућности посао све више да расте. Фабрика ради од септембра прошле године и годишње може да обради 45.000 половних аутомобила. Углавном се ради о аутомобилима старим од три до пет година, о којима се брину стручњаци у четири различита одсјека. Радници поправљају мања удубљења, спајају дијелове, замјењују дијелове, поново полирају лак и раде све остало што је потребно током провјере.

Цијели процес обнове аутомобила исплатив је само ако се ради с аутомобилима који су у близини фабрике. Због тога Рено већ размишља о другим локацијама. На врху листе су Турска, Шпанија и Португал.

Занимљиво, и Тојота је такође најавила да ће почети да се фокусира на рециклирање аутомобила.Оставите одговор