Васићу преиначена казна, може платити умјесто затвора

Окружни суд у Бијељини уважио је жалбу Костадина Васића да казну затвора замијени за новчану.

уторак, 21 јуна, 2022 / 22:03

Како је за Мондо речено из Окружног суда Бијељина, казна затвора осуђеног Костадина Васића у трајању од 10 мјесеци преиначена је у новчану казну у износу од 15.000 КМ, коју је осуђени дужан платити у року од два мјесеца од дана достављања рјешења.

"Уколико осуђени не плати новчану казну у наведеном року, покренуће се поступак извршења изречене казне затвора, а ако осуђени исплати само дио новчане казне остатак ће се претворити у казну затвора на начин да се 50 КМ новчане казне замијени једним даном затвора. Ако осуђени исплати остатак новчане казне извршење казне затвора се обуставља”, рекли су из Окружног суда у Бијељини.

Подсјећамо, Костадин Васић, иначе кадар Уједињене Српске, осуђен је правоснажно на десет мјесеци затвора због наношења тешких тјелесних повреда рођаку Љубиши Васићу 30. децембра 2017. године у кафани осуђеног Васића.

Након пресуде која му је изречена у мају 2022. Васић је захтијевао да му се затворска казна замијени за новчану, што је Вијеће основног суда у Зворнику одбило, а након чега је Васић у Народној скупштини РС минутом шутње ожалио сам себе због "накарадног система у чијем стварању је и сам учествовао”.

Васићу је, такође након пресуде, ЦИК БиХ одузео посланички мандат, а тренутно је на позицији в.д. директора Института за јавно здравство РС, коју је преузео од Бранислава Зељковића против којег се води истрага због малверзација са набавком медицинске опреме у вријеме короне.Оставите одговор