Рекреативо игра против Репрезентацијe бескућника БиХ

Фудбалски клуб Рекреативо одиграће у данас ревијални меч против Репрезентације бескућника БиХ. Овај занимљиви дуел у организацији "Међународног форума солидарности – ЕММАУС" и удружења “Нова генерација” биће одигран у 18 часова на спортском терену Студентског центра “Никола Тесла” у Бањој Луци. Биће то први меч Рекреатива против једне репрезентације, а с обзиром да је клуб […]

понедељак, јун 11, 2012 / 08:42

Фудбалски клуб Рекреативо одиграће у данас ревијални меч против Репрезентације бескућника БиХ.

Овај занимљиви дуел у организацији "Међународног форума солидарности – ЕММАУС" и удружења “Нова генерација” биће одигран у 18 часова на спортском терену Студентског центра “Никола Тесла” у Бањој Луци.

Биће то први меч Рекреатива против једне репрезентације, а с обзиром да је клуб из бањалучког насеља Чесма специфичан по много чему, није чудно ни што Рекреативци за противника имају ову јединствену репрезентацију.

Утакмица између Рекреатива и Репрезентације бескућника БиХ је један у низу припремних мечева ове репрезентације за одлазак на Свјетско првенство за бескућнике које ће се у октобру одржати у Мексику и на којем ће БиХ учествовати по први пут.

Репрезентација бескућника БиХ формирана је прошле године од стране хуманитарне организације "Међународни форум солидарности – ЕММАУС" а има пуну подршку Фудбалског савеза БиХ који јој је донирао спортску опрему.

ФК Рекреативо прихватио је позив за одигравање овог ревијалног меча како би подржао Репрезентацију бескућника БиХ и њене припреме за Свјетско првенство и заједно са свим актерима скренуо пажњу јавности на ову популацију и њихове проблеме.

Свјетско првенство за бескућнике одржава се сваке године а његов циљ је помоћ бескућницима који живе на улици и у прихватилиштима и кориштење позитивне стране спорта како би се побудила свијест за помоћ овој маргинализованој групи људи.

На Свјетском првенству за бескућнике у Мексику учествоваће 56 репрезентација у мушкој и 16 у женској конкуренцији, а промотер овог такмичања суи свјетске фудбалске звијезде Ерик Кантона, Рио Фердинанд и Емануел Пети.

Фудбалски клуб Рекреативо позива све љубитеље фудбала да у 18 часова дођу на терен СЦ “Никола Тесла” и подрже овај ревијални меч.Оставите одговор