Реформа правосуђа: Експерти за столом

У Бањoj Луци је данас настављен структурални дијалог са ЕУ о реформи правосуђа у БиХ, који су договорили предсједник Републике Српске Милорад Додик и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон. Састанку присуствују представници институција, правни експерти и представници академске заједнице међу којима и ресорни министри правде РС и Федерације БиХ Џерард […]

уторак, јун 7, 2011 / 10:57

У Бањoj Луци је данас настављен структурални дијалог са ЕУ о реформи правосуђа у БиХ, који су договорили предсједник Републике Српске Милорад Додик и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.

Састанку присуствују представници институција, правни експерти и представници академске заједнице међу којима и ресорни министри правде РС и Федерације БиХ Џерард Селман и Зоран Микулић.

Састанку испред РС присуствују и министар за економске односе и регионалну сарадњу Жељка Цвијановић, савјетник министра правде РС Никола Ковачевић, начелник Одјељења у Министарству правде РС за казнено-поправне установе Душко Шаин, помоћник министра за економске односе РС Борис Тучић, декан и професор Правног факултета Бањалука Витомир Поповић, Сњежана Савић, правни експерт Мирослав Микеш, савјетник предсједника РС Славко Митровић, те директор Центра за истраживање ратних злочина РС Јанко Велимировић.

На састанку су и главни тужилац БиХ Милорад Барашин, главни тужилац РС Амор Букић, представници ЕУ у БиХ, те представници Дирекције за европске интеграције БиХ предвођени директором ове институције Невенком Савић.
Послије другог радног дана планирано је саопштење за јавност.0 КОМЕНТАРА

  1. Јадна је држава у којој неко Витомира Поповића назива експертом. Тај човјек нема нити један самостално објављен рад, што се може видјети на сајту Правног факултета у Бањалуци, он је академска звања стицао уз најбоље печење јер он једино зна у граду гдје тога има, али и то када неко други плати. Он своју биографију почиње од дана када је уписао факултет а средњу трговачу прескочи…

Оставите одговор