Редитељу Дејану Зечевићу награда за филм "Непријатељ”

Редитељ Дејан Зечевић награђен је специјалном наградом жирија за филм "Непријатељ” на 33. Међународном фестивалу медитеранског филма у Монпељеу, саопштила је данас продуцентска кућа "Биберче” из Београда. Жири, који су чинили познати глумци, редитељи, критичари и директор фестивала оцијенио је на завршној вечери фестивала да „филм посједује несвакидашњу посебност редитељског приступа у третману теме непријатељства”. […]

понедељак, октобар 31, 2011 / 08:07

Редитељ Дејан Зечевић награђен је специјалном наградом жирија за филм "Непријатељ” на 33. Међународном фестивалу медитеранског филма у Монпељеу, саопштила је данас продуцентска кућа "Биберче” из Београда.

Жири, који су чинили познати глумци, редитељи, критичари и директор фестивала оцијенио је на завршној вечери фестивала да „филм посједује несвакидашњу посебност редитељског приступа у третману теме непријатељства”.

Ратни трилер „Непријатељ” копродукција је четири земље – Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Мађарске, а прича прати групу војника из јединице за разминирање која остаје заробљена у једној кући усред минског поља 1995. године у Босни.

Главне улоге у филму тумаче Александар Стојковић, Вук Костић, Тихомир Станић, Марија Пикић, Љубомир Бандовић, Драган Маринковић и Славко Штимац.

Ово је седамнаеста награда за тај филм који је почетком октобра на Међународном филмском фестивалу Бусан у Јужној Кореји имао међународну премијеру након које је француска компанија „Insomnia world sales” уговорила азијску биоскопску-дистрибуцију.

„Непријатељ” ће почетком новембра имати и њемачку премијеру у оквиру главног програма 21. Фестивала источноевропског филма у Котбусу (од1. до 6. новембра).



Оставите одговор