РАК опет разматра приговоре против "60 минута"

БAЊA ЛУКA – Регулаторна агенција за комуникације БиХ још разматра четири приговора на емисију "60 минута" Федералне телевизије, иако је први од њих пристигао 12. јануара. "Приговори се процесуирају по већ утврђеној процедури, тако да нема разлога да се приговори на емисију `60 минута` сматрају другачијим у односу на остале", рекла је портпарол РAК БиХ, […]

субота, март 5, 2011 / 08:31

БAЊA ЛУКA – Регулаторна агенција за комуникације БиХ још разматра четири приговора на емисију "60 минута" Федералне телевизије, иако је први од њих пристигао 12. јануара.
"Приговори се процесуирају по већ утврђеној процедури, тако да нема разлога да се приговори на емисију `60 минута` сматрају другачијим у односу на остале", рекла је портпарол РAК БиХ, Aмела Одобашић.

Она је нагласила да је РАК, с обзиром да се приговори у вези са предметним случајем односе на један програм, објединио процедуру и по службеној дужности предузео истражне радње.

Одобашићева је раније рекла да моменат улагања приговора није и моменат од када почињу тећи рокови за доношење одлуке, с обзиром на то да се улагањем приговора покрећу предистражне радње на основу којих се утврђује да ли постоји основ за даље вођење поступка.

У емисији "60 минута" 10. јануара представници српског и хрватског народа у БиХ су, уз говор мржње и клевете уредника и новинара те емисије, названи фашистима, уз емитовање фашистичких симбола, да би се то дјелимично поновило и 17. јануара. Поводом тога услиједила су четири приговора против ФТВ и уредника емисије "60 минута" Бакира Хаџиомеровића.Оставите одговор