Путин мијења мерцедеса за ЗиЛ, када се направи

Руски предсjедник Владимир Путин желио би да се умјесто у Мерцедесу С класе убудуће вози у лимузини домаћег произвођача моторних возила, компаније ЗиЛ. ЗиЛ лимузина – дизајнерска студија из 2010. када је руски предсједник био Димитриј Медведев. Међутим, у старту се појавио проблем. Наиме, овај произвођач већ готово осам година не прави путничке аутомобиле, с […]

петак, новембар 2, 2012 / 14:33

Руски предсjедник Владимир Путин желио би да се умјесто у Мерцедесу С класе убудуће вози у лимузини домаћег произвођача моторних возила, компаније ЗиЛ.

ЗиЛ лимузина – дизајнерска студија из 2010. када је руски предсједник био Димитриј Медведев. Међутим, у старту се појавио проблем. Наиме, овај произвођач већ готово осам година не прави путничке аутомобиле, с обзиром да је његова дјелатност оријентисана на производњу камиона и возила за потребе војске.

Иако је ЗиЛ у прошлости израђивао аутомобиле у којима су се возили совјетски лидери, потешкоћу представља и чињеница да ова компанија не посједује потребну технологију за производњу модерних блиндираних лимузина.

Једини пимјерак који је направљен у скорије вријеме јесте прототип из 2006. који је имао проблем са затварањем врата, док су му се током првих тестова покварили брисачи ветјробранског стакла.

Овај аутомобил био је опремљен 7.7 литарским бензинским мотором који је повезан са шестобрзинским аутоматским мјењачем. Развијао је 405 кс а трошио фантастичних 65 л/100 км.

Непотребно је наглашавати да то није аутомобил какав је потребан Путину, с обзиром да он неће жељети да сваки час свраћа на бензинску пумпу и да трпи да му се врата не затварају како треба.Оставите одговор