Први профит "Крајслера” после реструктурирања

Аутомобилски концерн "Крајслер” је остварио први профит после претпрошлог јуна, када је завршено његово реструктурирање услед банкрота. У првом овогодишњем тромјесечју амерички произвођач аутомобила је зарадио 116 милиона долара, док је у истом периоду лане корпорација забиљежила губитке од 197 милиона долара, објавио је специјализовани часопис „Аутомотив њуз”. „Крајслер” је у првом кварталу увећао приходе […]

уторак, мај 3, 2011 / 18:13

Аутомобилски концерн "Крајслер” је остварио први профит после претпрошлог јуна, када је завршено његово реструктурирање услед банкрота.

У првом овогодишњем тромјесечју амерички произвођач аутомобила је зарадио 116 милиона долара, док је у истом периоду лане корпорација забиљежила губитке од 197 милиона долара, објавио је специјализовани часопис „Аутомотив њуз”.

„Крајслер” је у првом кварталу увећао приходе на 13,1 милијарду долара, што је за 35 одсто више него прије годину дана.

Продаја аутомобила је у том периоду порасла за 18 одсто захваљујући пласману 16 обновљених модела, заједно са новом генерацијом теренских возила „џип гранд чироки” и седана „крајслер 300Ц”.

Оперативна зарада америчког произвођача је достигла 477 милиона долара, што је за 334 милиона долара више него у прва три мјесеца прошле године.

Добро пословање је подстакло „Крајслер” да објави како намјерава да САД и Канади врати позајмице од 5,8 односно 1,7 милијарди долара, које добио као подршку у вријеме кризе.

Концерн ће зајмове вратити средствима новог кредита и допунском емисијом обвезница.

Концерн је прошле године забиљежио губитке од 652 милиона долара и годину завршио у минусу, већ пети пут узастопно од 2006.

Последњи пут „Крајслер” је годину завршио с профитом 2005. када је зарадио 1,8 милијарди долара.Оставите одговор