Пруга Чапљина – Требиње – Никшић

У Сарајеву ће сутра бити одржан стручни симпозијум и презентација пројекта под називом "Развој јадранско-јонског жељезничког коридора Чапљина – Требиње – Никшић" који је са 510.000 евра финансирала ЕУ. Овим пројектом, који ће осигурати усклађеност са европским стандардима, настоји се омогућити повезивање БиХ са Црном Гором, што је од виталног значаја за економију и транспортну […]

недеља, мај 15, 2011 / 15:34

У Сарајеву ће сутра бити одржан стручни симпозијум и презентација пројекта под називом "Развој јадранско-јонског жељезничког коридора Чапљина – Требиње – Никшић" који је са 510.000 евра финансирала ЕУ.

Овим пројектом, који ће осигурати усклађеност са европским стандардима, настоји се омогућити повезивање БиХ са Црном Гором, што је од виталног значаја за економију и транспортну мрежу БиХ, саопштено је из Европске комисије у БиХ.

Циљ симпозијума је представљање и стручна дискусија о пројекту ове жељезничке пруге, као и нове могућности повезивања регије јадранско-јонским жељезничким коридором.

На симпозијум су позвани релевантни представници амбасада Грчке, Црне Горе, Хрватске и Албаније у БиХ, Мисије Европске комисије у БиХ, Секретаријата СЕЕТО, министарстава саобраћаја Црне Горе и Хрватске, начелници општина Чапљина, Столац, Равно, Билећа, Требиње, Дубровник и Неум, те представници жељезничких компанија и банака.

Присуство симпозијуму потврдио је и шеф Делегације Еевропске комисије у БиХ Ренцо Давиди.

Семинар ће бити одржан у згради заједничких институција БиХ са почетком у 11.00 часова.Оставите одговор