Зукорлићев предсједник је Комшић, а не Изетбеговић

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић има проблем са стварним легитимитетом у бошњачком народу, јер је на протеклим изборима хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић добио три пута више бошњачких гласова од њега. Поводом изјаве Изетбеговића да је раније подржавао Зукорлића, али да је […]

недеља, мај 15, 2011 / 16:35

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић има проблем са стварним легитимитетом у бошњачком народу, јер је на протеклим изборима хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић добио три пута више бошњачких гласова од њега.

Поводом изјаве Изетбеговића да је раније подржавао Зукорлића, али да је сада очигледно да је погријешио, те да се сада залаже за јединствену исламску заједницу свих Бошњака са Ријасетом и поглаваром у Сарајеву, поглавар Исламске заједнице у Србији каже да је та изјава "парадигма тренутног стања бошњачких политичара".

"Сада очито не говори по својој савести већ по интересима јавних и тајних стварних владара Босне", рекао је Зукорлић за београдске медије.

Он је навео да је подршку Изетбеговића имао док он није био на власти, када је, како је рекао, био слободан човјек и говорио оно што мисли и осјећа.

Зукорлић је оцијенио да та промјена у Изетбеговићевим ставовима говори о слабости његове позиције. "Бакир Изетбеговић има проблем и са стварним легитимитетом у бошњачком народу, јер је на изборима хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић добио три пута више бошњачких гласова од њега", истакао је Зукорлић.

Он каже да овакав Изетбеговићев иступ представља најаву почетка политичке диференцијације у БиХ гдје ће јасно бити раздовојено ко је за бошњачки и босански интрес, односно ко ће служити, како је рекао, београдским и другим интресима.0 КОМЕНТАРА

  1. Овде је потпуно у праву, више их је гласало за комшића. само не знам што се сад покачише, јел тадић нешто трампи са бакиром?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *