Провјерен извор: Григорија из Херцеговине премјештају у Њемачку

Након Сабора Српске православне цркве, десиће се промјене у неким епархијама, а једна од најупадљивијих биће промјена у Захумско херцеговачкој епархији.

среда, мај 9, 2018 / 22:44

Како сазнаје портал "Моја Херцеговина” од извора блиских Синоду Српске православне цркве, нови владика захумско-херцеговачки и приморски биће Димитрије Рађеновић монах из Тврдоша.

"Извор близак Синоду СПЦ" или "Извор близак врху СПЦ" често је био еуфемизам који су користили медији попут Блица, када су у јавност пласирали информације иза којих је стајао управо Григорије. Поменути портал "Моја Херцеговина" био је први који је објавио компромитујуће снимке владике Зворничко тузланског Василија, што се сматра врхунцем сукоба који је трајао између Григорија и Василија. Стога би последња информација о промјени могла бити из "прве руке".

Сабору СПЦ претходили су напади на владику бачког Иринеја (поново из Блица), а они који су а подржавали у другим медијима у својим текстовима алудирали су на везу таблоидног медија и херцеовачког владике.

Досадашњи владика Григорије одлази у Њемачку, у Епархију франкфуртску и све Њемачке (раније Епархија средњоевропска) која је епархија Српске православне цркве.

Ово је одлучено данас на Сабору Српске православне цркве у Београду који је почео 29. априла литургијом у Пећкој патријаршији.

Сабор ће се завршити, бар како сада ствари стоје, сутра, у четвртак, свечаним литургијским прослављењем новопроглашених светитеља са Косова и Метохије.8 КОМЕНТАРА

 1. Šta smo dočekali,kao narod?!
  Država Republika Srpska gdje je jedini siguran biznis ulaganje u budućnost Srpske tačnije u grobna mjesta, staračke domove ostaje bez svojih najboljih igrača fudbala.
  Ako Grigorije bogoslov ovdje nema više šta da traži možete zamisliti kako je tek njegovom vjernom stadu, dokle je dogurala Srpska?
  Stado k’o stado, stoka može samo da bleji pred stranim ambasadama i čeka ponovni susret sa svojim pastirom u Frankfurtu da ih nastavi guliti ali po evropskim standardima.

  https://youtu.be/Nber0YOWVLk

 2. Григорије је визионар, зна он да ће оваквим начином рада за 5-10 година пола Републике Српске радити у земљама које ће он покривати као владика, тако да ће његово стадо бити веће, него читаво стадо Дабробосанског митрополита Хризостома.

  Што се мене лично тиче, све ћу учинити да тако не буде,кад погледам, објективно, зелени Српске су са својом јасном идејом, идеологијом и програмом МОРАЛНА ВЕРТИКАЛА и свакако последња шанса да Република Српска успостави неуништив правни, политички, привредни, безбједносни и образовни систем.

  Не подцјењујем никога, напротив, али знам колико вриједи наша искрена понуда народу, ем знамо знање, ем оно што мислимо, тачно знамо пут како доћи до циља.

  1. Čitao sam malo sajt ove buduće Glibine eparhije. Piše da su Srbi koji su odbili povratak u komunistima okupiranu zemlju nastavili živjeti u logorskim barakama.
   Budući da ovi koji sada idu završavaju u fabrikama smrti kao robovi VI klase važno je napomenuti da će im tamo biti 20 puta bolje nego da robuju Nikolinom ludilu.

 3. Видиш АИД-младене-Мухареме,Република Српска је неуништива, у осталом као и дејтонска БиХ.

  Неће вам се остварити снови, изградиће за мога живота Република Српкса неуништив систем,биће чиста, културна, запослена и хумана, биће посљедично и Федерација, односно дејтонска БиХ, ја сам ту да то ријешимо за мога живота.

  Можда успијете сјебати Додика, у шта лично сумњам, можда успијете сјебатиГоведарицу и Иванића, у шта лично сумњам, али да сјебете идеју и патриотизам, да сјебете национално одговорну и хуману причу зелених и супер способног, одговорног, храброг и поштеног Лазаревића, то би могло бити само ако буде опште пропасти.

  Тада смо не дај Боже сви најебали, тада је нажалост и прејаки Никола за то зло слаб.

 4. Сабор СПЦ потпуно исто ради као некада ЦК СКЈ. Када неки „друг“ , како су они тада говорили , „зглајза“ одмах га пошаљу у „дипломатију“ док се „ствари не слегну“.
  Па до када ће се све гурати под тепих?
  Каже се : „Истина ослобађа“. Ако је то тачно , онда смо ми Срби колективно осуђени на доживотну робију јер истина јако ријетко изађе на видјело. Као што рекох , све под тепих па док сви тамо не завршимо.

Оставите одговор