Прошлогодишњи побједници Демофеста наступају у Жижи

Вараждински бенд Сеине, побједник деветог Демофеста, наступиће у у петак, 16. фебруара у бањалучком бару Жижа.

среда, фебруар 14, 2018 / 13:14

За подршку ће бити задужен кантаутор Денис Катанец из Загреба, који је са бендом Фелон такође свирао на Демофесту.

Сеине (како не знамо да ли се име реферише на енглески или француски језик, Фротнал.СРБ оставља име састава на српској графији пресловљеној из латиничног оригинала) је пројект Ивана Шчапеца, а његови почеци сежу све до 2007. године. Ипак, бенд је пуни замах добио тек након што је његов пост-пунк-ноисе бенд Власта Попић престао с радом 2015. године. Иако је настао као кантауторски пројект, Сеине се у том раздобљу развио у пунокрван бенд, гдје Ивана на вокалу и гитари прате Димитриј Мекотановић Петровић (Власта Попић, Радост) на бубњевима, удараљкама и бацк вокалима, те Бошко Мијушковић на басу, чије мјесто убрзо преузима Иван Гробенски.

Сеине су 2016. године наступили на Демофесту у Бањалуци, гдје су побиједили на највећем музичком такмичењу у регији, а за награду добили снимање и продукцију дебитантског студијског албума. Након наступа на фестивалу МЕНТ Љубљана 2017. године, удружили снаге са словеначком издавачком кућом Моонлее Рецордс, те француским издавачем ВОКС Пројект, а резултат је албум "Сно сна".

Денис Катанец је загребачки кантаутор, уједно и покретач бендова Фелон, Денис Катанец Оканаган ЛТД и КлиникаДК. Иза себе има албум "Јасно, нечујно, а сувише гласно" са Фелоном, три експериментална албума написана и снимљена у 24 сата "Свеска биједних", "Свеска биједних 2" и "Свеска биједних 3", "Све моје Лаурие" са бендом ДКОканаганЛТД, соло албум "Пејотл" те "Никта Зорја".

Почетак наступа заказан је за 21 час, а цијена улазнице износи 5 КМ.

Подсјећамо да је у току конкурс за такмичарске демо бендове једанаестог Демофеста који је отворен до 1. априла, а детаљне информације се могу пронаћи на званичном сајту.

Једанаесто издање Демофеста ће бити одржано од 19. до 21. јула на тврђави Кастел у Бањалуци.Оставите одговор