Пропала примопредаја дужности у Прњавору

ПРЊАВОР – Министру управе и локалне самоуправе Републике Српске Зорану Липовцу данас је нова скупштинска већина у Скупштини општине Прњавор упутила писмо којим га обавјештава о току посебне сједнице СО и очекује да ће министарство сутра заузети став по овом питању, рекао је новоименовани предсједник СО Брано Жунић. Он је напоменуо да је Липовцу у […]

четвртак, септембар 9, 2010 / 16:17

ПРЊАВОР – Министру управе и локалне самоуправе Републике Српске Зорану Липовцу данас је нова скупштинска већина у Скупштини општине Прњавор упутила писмо којим га обавјештава о току посебне сједнице СО и очекује да ће министарство сутра заузети став по овом питању, рекао је новоименовани предсједник СО Брано Жунић.

Он је напоменуо да је Липовцу у писмо прецизирано да је досадашњи предсједник СО Жељко Симић у уторак, 7. септембра, уз присуство представника ОЕБС-а и медија отворио посебну сјединицу, одређено вријеме је водио, а убрзо је мимо Пословника прекинуо и изашао из скупштинске сале.

Жунић је на конференцији за новинаре рекао да су Симићу, он и потпредсједник Драгомир Ђурђевић, у складу са одлуком СО Прњавор о промјени скупштинског руководства, за данас најавили долазак у 14.00 часова у кабинет како би разговарали о примопредаји, али су наишли на закључана врата.

"Намјера нам је била да разговарамо о предаји дужности на достојанствен и цивилизован начин, али је Симић раније напустио зграду општине", изјавио је он.

Жунић каже да нова скупштинска већина има рјешење за ову ситуацију, али да ће сутра са секретаром СО покушати да ријеше овај проблем.

Жељко Симић, који упркос смјени редовно долази на посао и обавља своје дужности, у телефонској изјави Срни рекао је да смјену сматра нелегалном.

"Упутили смо надлежном министарству допис и очекујемо њихов став", каже Симић и додаје да до тада нема говора о примопредаји функције.

Потпредсједник СО Драгомир Ђурђевић рекао је да је разговор бивших и садашњих функционера неизбјежан и да се мора показати одговорност и озбиљност.

"Свако има право на своје мишљење, али ово није лична ствар већ активност која се тиче свих грађана", сматра Ђурђевић.

Он је изразио очекивање да ће секретар СО за сутра заказати састанак, на којем ће тема бити информација о дешавањима на посебној сједници, с обзиром да Симић, као ни секретар и техничка служба нису присуствовали посљедњој сједници.

У Прњавору је у уторак, 7. септембра, одржана посебна сједница СО на којој су са дужности опозвани предсједник и потпредсједник СО Жељко Симић и Божидар Ивановић.

За новог предсједника локалног парламента именован је Брано Жунић из Партије демократског прогреса /ПДП/, а за потпредсједника Драгомир Ђурђевић из Српске демократске странке.

Симић је одлуком нове скупштинске већине опозван и са мјеста предсједника и члана Комисије за избор и именовања, а на ту функцију именован је Десимир Живанић из ПДП.

Досадашњи предсједник СО напустио је засједање на самом почетку, правдајући тај поступак примљеном СМС поруком, којом се пријети његовој дјеци.

Предсједавање сједницом потом је преузео Бранко Шиканић, одборник СДС.

Због страначких обавеза, сједници нису присуствовали одборници СНСД и досадашњи потпредсједник СО Божидар Ивановић из Српске радикалне странке Републике Српске, док је начелник општине Дарко Томаш сједницу напустио одмах послије Симића.

Посебна сједница била је заказана на захтјев Клуба одборника СДС-а, два одборника ПДП, одборника СРС "Др Војислав Шешељ" и одборника из реда националних мањина, који чине нову већину у СО Прњавор.Оставите одговор