Пронађено оружје у згради Предсједништва БиХ

Службеници полиције Кантона Сарајево пронашли су заосталу војну опрему из рата у БиХ 1990-их година у подрумским просторијама зграде Предсjедништва БиХ које нису од тада отваране. Службеник задужен за безбjедност у Предсjедништву БиХ обавијестио је полицију у Сарајеву да је у једној од подрумских просторија приликом прегледа пронађена заостала војна опрема. Пронађене су двије ручне […]

среда, јануар 12, 2011 / 20:14

Службеници полиције Кантона Сарајево пронашли су заосталу војну опрему из рата у БиХ 1990-их година у подрумским просторијама зграде Предсjедништва БиХ које нису од тада отваране.

Службеник задужен за безбjедност у Предсjедништву БиХ обавијестио је полицију у Сарајеву да је у једној од подрумских просторија приликом прегледа пронађена заостала војна опрема.

Пронађене су двије ручне бомбе, тротилски метак, топовски удар, одређена количина муниције за аутоматску пушку са неколико оквира и више заштитних маски.

Полиција је извршила увиђај и закључено је да нема опасности од детонације, а пронађена опрема биће предата Цивилној заштити.

Како је изјавила савјетница члана Предсједништва БиХ Изена Кљајић, зграда Предсједништва БиХ није била евакусана за вријеме увиђаја, а сви запослени су нормално обављали свој посао.Оставите одговор