20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Програм који су од данас до прекосутра приредили студенти АУБЛ

21.11.2018. године са почетком у 18,00 часова у Јеврејском културном центру одржаће се концерт под називом „Музика за клавир 1-2-3“, симболично представља једног, односно два и три свирача за једним клавиром. То су Драгана Латиновић, Јована Бранковић и Сњезана Поповић Вулета.

среда, 21 новембра, 2018 / 12:47
На програму су дјела Бетовена, Дебисија, Моцарта, Шопена и Рахмањинова. Умјесто стандардног програма на столицама, одржаће се и презентација о клавиру, његовом развоју, могућностима и улози у свијету музике, те кратак преглед чињеница о композиторима и композицијама који су на програму.
– 22.11.2018. године са почетком у 19,00 часова у АРТ КЛУБУ ПРОСТОР, заказано је отварање изложбе под називом „ТЈЕЛОВИТОСТ“. Изложиће се радови студената 1. и 2. године Академије умјетности у Бањој Луци насталих у класи професора Леониле Марић на предмету Пластична анатомија.

О овој изложби говори, мр Маје Додиг, ред. проф.:

„Проучавање анатомске структуре људског тијела је предмет истраживања и интересовања многих умјетника кроз вјекове и познавање људског тијела је представљало предуслов бављења умјетношћу.
Симболика људског тијела је била и остала незамјењив мотив у историји сликарства.
Цртежи студената, настали у оквиру наставног процеса на предметима Пластична анатомија 1,2,3 и 4, поред уобичајених анатомских атласа, мишићног система човјека и костура, на живим моделима приказују анатомске законитости људског тијела у мировању и покрету. Овакав приступ је врло драгоцјен јер дефинише успостављање међусобне повезаности између пластичне анатомије и аналитичког цртања акта.
Одлике цртежа студената су изражене у видљивој индивидуалности цртачког рукописа, јединству цртежа, корелацији аналитичког и слободног цртачког мишљења. Приступ и материјали који су кориштени у реализацији омогућили су исказивање ликовне инвентивности и обухваћено је обједињавање анатомске законитости са креативним чином што са сигурношћу представља искорак у процесу истраживања пластичне анатомије.“
23.11.2018. године са почетком у 17,30 часова заказано је, ЈАВНО ЧИТАЊЕ ИСПИТНИХ ДРАМА СТУДЕНАТА ДРАМАТУРГИЈЕ, Вјећница КЦ Бански двор.
Драме читају студенти 3. године Глуме АУБЛ:
СВЈЕТЛАНА ЂУРИЋ
ОГЊЕН БОГДАНОВИЋ
АЛЕКСАНДАР ЗАХОРОДНИ
СРЂАН ЋУРЛИЋ
 
23.11.2018. године, са почетком у 19,00 часова Изложба добитника ПЛАКЕТЕ БАНСКОГ ДВОРА за графику Милоша Вучена, под називом „ЦРНО ЦРНЕ“, Бански двор Културни центар
 
У прилогу је пропратни материјал.


Коментариши