Проговара крокодил из ријеке Замбези

МАПУТО- Власти у Мозамбику биле су приморане, због све чешћих напада крокодила на људе на обалама ријеке Замбези, да покрену велику акцију утврђивања броја ових прождрљиваца, објавили су данас државни медији. Припадници Министарства пољопривреде и туризма уловили су и убили у ријеци Замбези, четвртој по величини у Афици, рептиле дуге до шест метара, а који […]

уторак, мај 17, 2011 / 15:45

МАПУТО- Власти у Мозамбику биле су приморане, због све чешћих напада крокодила на људе на обалама ријеке Замбези, да покрену велику акцију утврђивања броја ових прождрљиваца, објавили су данас државни медији.

Припадници Министарства пољопривреде и туризма уловили су и убили у ријеци Замбези, четвртој по величини у Афици, рептиле дуге до шест метара, а који су нападали псе, козе, свиње и говеда, а понекад и људе.

Прошле године власти су убиле 51 крокодила, 15 су уловили, а у току три дана прикупили 9 600 јаја само у дистрикту Чемба, изјавио је Дејвид Мбоане – локални званичник економске службе за дневник "Нитисиас".

Посљедњих година, због економског развоја Мозамбика, пољопривредници који су увећали своја имања и користе ријеку за наводњавање, па је влада морала да изгради фонтане у неким селима како људи не би црпили воду из Замбезија.

Од почетка године крокодили су на обали Замбезија напали најмање троје људи, али, срећом, ниједно није страдало.Оставите одговор